Her kan de vente seg landets beste 17. mai-vær!

Helt lengst i nord har de en ekstra grunn til å rope hurra på 17. mai.

Longyearbyen

Bor du i Longyearbyen, kan du virkelig se fram til knallvær på 17. mai. Til tross for at det blir kjølig, kommer sola til å delta på hele feiringen.

Foto: Bernt Olsen / NRK

– Dagen starter veldig fint, med lite vind og litt sol. Men så er det et lite lavtrykk som kommer snikende forbi, og det gjør at det skyer litt til utover ettermiddagen. Så kommer det litt regn, og vinden øker på, sier statsmeteorolog Ida Fossli ved Vervarslinga Nord-Norge om det som mange er spent på denne uken.

For hun snakker om været på 17. mai i Troms. Været kan bli litt ruskete etter at frokosten er inntatt og bunaden skal ut og luftes, men hun har likevel en god nyhet.

– Det blir ganske mildt, og temperaturen vil ligge mellom ni og 12–13 grader.

Men de som virkelig kan heise flagget og juble over været på 17. mai bor på Spitsbergen.

– De får nok det fineste været i hele landet. Det blir kjølig, men mye sol!

(Artikkelen fortsetter under)

Ida Fossli

Statsmeteorolog Ida Fossli forteller at Spitsbergen kommer best ut av alle i landet på 17. mai.

Foto: Petter Strøm / NRK

– Nå har våren kommet

Men før det hele braker løs på 17. mai, skal vi gjennom to dager med mye pent vær. Snøsmeltingen er godt i gang i Troms, og nå kan meteorologen sette strek over en lang vinter.

– Jeg tror vi kan si det – nå har våren kommet. Både mandag og tirsdag ligger vi og vaker opp mot ti grader, sier Fossli.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Det fine været som har vært i helgen, fortsetter både mandag og tirsdag.

– Det blir pent vær og mye sol, men i grensetraktene kan det komme litt mer skyer i perioder. Temperaturen er stigende, og så vidt opp mot ti grader.

På Spitsbergen forteller hun at vinden minker utover kvelden på mandag. Første del av mandag går det litt snø på øygruppen, men fra i ettermiddag blir det opphold. Tirsdag ligger det an til å bli både oppholdsvær og en god del sol.

Tirsdag kan det komme litt mer skyer i Troms, men fortsatt med mye sol. Mange steder vil det på tirsdag bli tosifrede temperaturer. Spesielt i indre strøk og sør i Troms.