Her får gjerningsmennene med seg luksusklokker til flere millioner kroner

Overvåkningskameraet fanger opp tyveriet av luksusklokkene, der tre personer var involvert. Personene var alle maskert.

De tre personene knuser vinduet, før de stjeler med seg klokker for flere millioner kroner.

Overvåkningskameraet fra Urmaker Jørgensen viser tyvene idet de tar seg inn i butikken og stjeler med seg klokker for flere millioner kroner.

Politiet har mottatt interessante tips fra publikum etter innbruddet i lokalene til Urmaker Jørgensen, i Tromsø.

Noen av tipsene skal jobbes videre med, men ingen er mistenkt foreløpig, sier Politioverbetjent Daniel Norrie. Politiet ber fortsatt om tips.

Vi ønsker tips fra noen som kan ha sett biler eller personer i området mellom klokka 01.00 og klokka 05.00 i natt, sier Norrie.

Ett minutt etter alarmen gikk hos Urmaker Jørgensen i Tromsø klokken 04.00 i natt, var vaktselskap på plass. Da var tyvene forsvunnet med en rekke luksusklokker. Ifølge politiet er de verdt flere millioner kroner.

Vinduene i forretningen er av pansret glass, forteller daglig leder hos Urmaker Jørgensen, Beathe Olsen.

– Tyvene har brukt slegge og slått inn ramma i det ene vinduet og kommet seg inn på denne måten. De knuste tre glassmontre med klokker inne i butikken og har sopt de med seg. Panserglass hjalp ikke, sier Olsen.

Beathe Olsen i samtale med politiet

Daglig leder hos Urmaker Jørgensen i Tromsø, Beathe Olsen i samtale med politiet.

Foto: ØYSTEIN ANTONSEN / NRK

Breitling og Rolex

Da NRK møtte henne var hun fortsatt litt skjelven og preget av tyveriet i butikken der de selger luksusklokker som Breitling og Rolex.

En Breitling-klokke begynner på 30.000-40.000 kroner i pris. Rolex er betydelig dyrere.

– Det er forsvunnet klokker for store verdier, sier Beathe Olsen.

Hun ønsker ikke å spekulere i hvor stort tapet er, men det kan dreie seg om flere hundre tusen kroner, kanskje enda mer.

Tyveri

Etterforskere saumfarte onsdag formiddag urmakerforretningen etter spor.

Foto: Øystein Antonsen / NRK

Ventet på dette

– Vi tilhører en utsatt bransje. Vi har gått og ventet på at et slikt innbrudd skulle skjer også hos oss her i Tromsø, forteller Olsen.

Politiet jobber nå med å sikre spor inne i butikken. De ansatte får derfor ikke oppholde seg der. Politiet ønsker tips fra publikum som kan ha gjort observasjoner av personer som kan settes i forbindelse med tyveriet hos Urmaker Jørgensen.

Tromsøpolitiet har satt inn store ressurser i etterforskningen.

– Nå driver vi blant annet åstedsarbeid og sikring av tekniske spor, sier seksjonsleder Daniel Norrie hos politiet til NRK.