I Loppa er Kystpartiet suverene

40,7 prosent av stemmene i Loppa gikk til Kystpartiet og sittende ordfører Jan-Eirik Jensen.

Loppa

Jan-Eirik Jensen, ordfører for Kystpartiet i Loppa kommune i Finnmark, fikk 40,7 prosent av stemmene.

Foto: NRK/Privat

Et lite parti fikk en av de beste enkeltresultatene i Finnmark ved årets valg.

I Loppa kommune fikk Kystpartiets ordfører Jan-Eirik Jensen stor tillit. 40,7 prosent av velgerne stemte for den sittende ordføreren fra det lille partiet.

– Det er et historisk godt valg. Det er vi svært glad for. Det er flere som skal ha æren av dette, men vi har lyktes med mange ting i Loppa kommune de siste fire årene. Vi har trukket i lag, og så får den som styrer skuten en del av fortjenesten, sier ordføreren fra Kystpartiet.

Styrer sammen med Høyre

Jan Eirik Jensen

Ordfører Jan-Eirik Jensen kommer også til å styre skuta i Loppa for de fire neste årene.

Foto: Privat

Partiet har styrt sammen med Høyre i perioden som var, og Høyre har styrket seg med 11,6 prosent, og fram til 17 prosent.

Det er et godt utgangspunkt for neste periode.

– Vi har invitert Høyre til et møte. Så ser vi om kabalen går i hop. Det er ingen tvil om at velgerne i Loppa mener at Kystpartiet og Høyre bør regjere de neste fire årene.

Båttransport og kommunikasjon

Under årets valg hadde Loppa kommune, som har en befolkning på 1089, en valgoppslutning på hele 71,1 prosent. 614 av innbyggerne har stemt, og 135 har forhåndsstemt.

– Hva er det viktigste å gjennomføre i neste periode?

– Det er å videreføre det positive i Loppa kommune. Næringsvirksomheten og næringsetableringer. Vi skal arbeide knall hardt med båttransport og kommunikasjon, og at det skal bli bedre for de ansatte i Loppa kommune, sier Jensen.

– Tror du Arbeiderpartiet vil være med på dette?

– De siste fire årene så har det vært noen saker vi har vært veldig uenig i. Men de fem listene i kommunen drar sammen i riktig retning, sier Kystparti-ordføreren.