– En vitamininnsprøytning å føle at man gjør nytte for seg når man er gammel

SJURSNES/TROMSØ (NRK): På Sjursnes bo- og servicesenter er flere av de ansatte nesten jevnaldrende med beboerne. Regjeringen forslår at flere skal få jobbe etter fyllte 70 år.

Flere eldre vikarer

Ingrid Jensen har slitt med både bekhterev og diabetes, men er i en alder av 75 år sprekere enn noensinne.

– Jeg syns det er trivelig å gå på jobb. Det er en vitamininnsprøytning å føle at man gjør nytte for seg når man er gammel, sier Ingrid Jensen (75)

Kokka på Sjursnes bo- og servicesenter er i ferd med å tilberede dagens middag. I dag blir et fisk på beboerne. Den spreke 75-åringen sier at hun gjerne kunne tenke seg å fortsette å jobbe.

– Jeg vil gjerne jobbe også neste år, om jeg kan, sier Jensen.

Og hun er ikke alene. Blant de 20 ansatte på bo- og servicesenteret utenfor Tromsø sentrum, er fem av vikarene over 70 år gamle.

Mange lovendringer

I dag legger regjeringa fram den andre delen av sitt forslag til endringer av arbeidsmiljøloven. Blant annet foreslår regjeringen å heve aldersgrensen for å stå i jobb til 72 eller 75 år.

Avdelingsleder Heidi Svendsen mener at de eldre ansatte har en viktig rolle.

– Det er en stabil gjeng med høy arbeidsmoral. De er ikke syke og de har veldig godt humør og viser en veldig arbeidsglede når de kommer på jobb, sier Svendsen.

Og de ansatte sier det er avdelingslederens vilje til å legge til rette slik at de kan bidra med sin kompetanse som gjør det mulig for dem å stå i jobben.

sjursnes2

Ella Mortensen setter pris på at Kjellaug Wallmark Leandersen har tid til å prate.

Foto: marita bolle andersen / nrk

Tid til å snakke

For Kjellaug Wallmark Leandersen (73) er det viktig at hun kan bruke tiden sammen med beboerne.

– Når jeg er på jobb, så er jeg sammen med beboerne. Dersom jeg tar meg en pause så tar jeg med kaffen og setter meg sammen med beboerne og prater med dem, sier hun.

Wallmark Leandersen har jobbet i helsevesenet i 52 år. Hun sier at hun som eldre selv forstår hvordan det kan være utfordrende å skulle haste av gårde fra det ene til det andre.

Det setter beboer Ella Mortensen veldig stor pris på.

– Det er veldig godt å få snakket med dem. jeg trives veldig godt med å bo her, sier hun.