Her er årets TIFF-vinnere

Bruno Dumont hentet hjem to priser under årets TIFF.

Li'l Quinquin

Lørdag kveld var det tid for å ære filmene som har vært vist på årets filmfestival i Tromsø.


TIFFs hovedpris, Aurora-prisen, gikk til den franske filmen «Li'l Quinquin» av regissør Bruno Dumont.
Juryen sa blant annet dette om vinneren:

– En rekke sjangere er innovativt blandet og innlemmer en fransk populær forskrudd komedie, en landlig familiesaga, surrealisme à la Jacques Tati og en kriminalhistorie.

Dumont fikk også med seg Fipresci-prisen, bedre kjent som Den internasjonal kritikerprisen.

FICC-prisen gikk til Joshua Oppenheimers «The look of silence».

– En selvrefleksiv dokumentar som framhever den moralske, politiske og perseptuelle kraften bilder kan ha, skriver juryen i sin begrunnelse.

Tonje Hessen Scheis ble tildelt Den norske fredsfilmprisen for sin film «Drone», en dokumentarfilm som viser virkeligheten bak dronekrigen.

– Vinneren av den norske fredsfilmprisen 2015 kommer med sjokkerende informasjon om hvordan ny avansert teknologi brukes av USA i kampen mot terror og hvordan denne teknologien spres til stadig nye land og kontinenter, skriver juryen.

Tromsøpalmen, som deles ut til vinneren av kort- og dokumentarfilmprogrammet, gikk i år til tromsøværingen Åse Svenheim Drivenes' film «I am Kuba».

– Filmen viser oss kraften som ligger i den klassiske observerende dokumentaren, og forteller en historie om en familie i krise med både nærhet, respekt og et kritisk blikk, skriver juryen i sin begrunnelse.

Publikumsprisen, som stemmes frem av festivalgjengerne selv, gikk til Wim Wenders og Juliano Riberio Salgdao for deres film «Jordens salt».