Hopp til innhold

Hells Angels stiller i MC-paraden i Tromsø

Hells Angels-leder i Tromsø oppfordrer medlemmer til å delta i parade, til tross for at politiet vil stenge dem ute.

Video 99b5413e-7545-42de-b55f-c47cd976b38b.jpg

Politiet nekter Hells Angels å delta i MC-parade.

Politiet vil nekte HA-medlemmer å stille i paraden førstkommende lørdag. Likevel ønsker HA-leder Kjell Arne Hansen at klubbens medlemmer deltar på motorsykkelens dag i Tromsø.

– Jeg tenker at guttene stiller opp i paraden som vanlig. Det har de gjort hvert år, sier Hansen.

Ønsker å vise bort HA-medlemmer

Morten Furuholmen og Kjell Arne Hansen

Hells Angels i Tromsøs advokat Morten Furuholmen og Hells Angels-leder i Tromsø Kjell Arne Hansen reagerer på politimesterens utspill.

Foto: Harald Albrigsten

Hvert år i forbindelse med motorsykkelens dag, så arranger motorsykkelmiljøet i Tromsø en parade som ender i Tromsø sentrum. Også den omstridte motorsykkelklubben Hells Angels har pleid å delta. En av klausulene for å få gjennomført paraden, er at politiet skal eskortere dem gjennom sentrum. Men i år setter politimester i troms Truls Fyhn ned foten.

– Dette er en parade for alle som har et reelt og hyggelig forhold til motorsykkel. Og som ikke er i nærheten av å være kriminelle på noen måter. I et slikt miljø har Hells Angels ingenting å gjøre, og vi viser dem bort ifra denne paraden, sier Fyhn.

Fyhn forteller at dette er et ledd i politiets kamp mot klubben.

– Vi har en gruppe som arbeider med HA. Vårt fremste mål er å gjøre det som er mulig for å avdekke kriminalitet, og gjøre det så surt som mulig å være medlem av klubben.

Truls Fyhn

Politimester i Troms, Truls Fyhn, ønsker ikke Hells Angels på paraden.

Foto: Harald Albrigtsen

– HA er en lovlig motorsykkelklubb

Det reagerer Hells Angels sin advokat i Tromsø, Morten Furuholmen på.

– Vi reagerer sterkt på det. Hells Angels er en lovlig motorsykkelklubb, og det må også Truls Fyhn forholde seg til, sier Magne Furuholmen, advokat for Hells Angels Tromsø.

Håper på parade

HA-Tromsø

Det er usikkert hva som skjer hvis Hells Angels i Tromsø møter opp på paraden.

Foto: Harald Albrigtsen

Leder for Motorsykkelens Dags komité, Siv Anita Sole, forteller at alle motorsykelister er velkomne, men at politiet selv må advare om noen skal utestenges.

– Om politiet ønsker å utestenger Hells Angels, da er det deres arbeid å gjøre det. Men jeg håper de lar oss få gjennomføre paraden, sier hun.