Tre i varetekt etter Hells Angels-aksjon

Tre menn i varetekt i Finnmark etter aksjon mot Hells Angels-miljøet.

Hells Angels

Fire menn i miljøet rundt Hells Angels ble pågrepet i Vest-Finnmark.

Foto: BERTHOLD STADLER / AFP

Tre menn i 40-årene sitter fortsatt i varetekt etter at politiet i går ransaket MC-klubben Wolverines lokaler i Alta, i tillegg til privatadresser i Vest-Finnmark.

I Finnmark ble i alt fire personer pågrepet. Videre varetektsfengsling vil vurderes i løpet av onsdag, ifølge politiet.

– De fire i Alta er siktet for narkotikaheleri. Politiet har også gjort våpenbeslag, og det vil komme siktelser for det også, sier Skule Wortwik i Telemark politidistrikt til NRK.

Politiet utelukker ikke at det kan komme nye arrestasjoner i saken, i forbindelse med våpenbeslagene.

Avhører de pågrepne

Politiet er onsdag i gang med å avhøre de pågrepne etter aksjonen.

– Vi har satt i gang avhør med dem som ble hentet inn i går, og driver også en del undersøkelser rundt det som ble fremskaffet av opplysninger og ting i går, sier Wortwik til NRK.no onsdag.

Flere av de varetektsfengslede i Alta er tilknyttet MC-klubben Wolverines, som skal være knyttet opp mot miljøet rundt Hells Angels.

– Vi vet at klubben sympatiserer med Hells Angels og tilkjennegir det gjennom kjennetegn på klubbmedlemmene, forklarer Wortwik.

Samordnet aksjon

Til sammen ble ti personer i miljøet rundt MC-klubben Hells Angels pågrepet på Østlandet og i Finnmark i en samordnet politiaksjon i går.

– Vi har totalt pågrepet ti personer og tatt beslag i våpen og narkotika samt det vi mener er tyvegods, på flere forskjellige adresser. I løpet av onsdag vil vi vurdere å fremstille flere av de pågrepne for varetektsfengsling, sier Worpvik.

Politiet har aksjonert i både Telemark, Østfold, Søndre Buskerud, Oslo og Vest-Finnmark.

– Uten dramatikk

– Politiaksjonene har gått stille og rolig for seg, og alle pågripelsene skjedde uten dramatikk. Narkotikabeslagene er ikke så store at de vil berøre de strengeste lovparagrafene i narkotikalovgivningen, men vi ønsker ikke å gå ut med hvor omfattende beslagene av våpen og narkotika er, sier politioverbetjent Worpvik.

Politiet hadde hatt miljøet under oppsikt i lengre tid da de valgte å aksjonere tirsdag formiddag.

Nyheter fra Troms og Finnmark