Helikopter lokalisert i Reisadalen – pilot lettere skadd

Nødsignalene ble sendt fra et svensk helikopter i Reisadalen.

Laster kart, vennligst vent...

Klokken 17.45 melder Hovedredninssentralen i Nord-Norge at helikopteret som sendte ut nødsignal er lokalisert av et redningshelikopter og et ambulansehelikopter.

– De fikk lokalisert helikopteret raskt. Selve helikopteret hadde noe strukturelle skader, uten at det var totall-havarert. Poiloten som var om bord var våken og klar, men hadde en del ryggsmerter så han blir fraktet til sykehuset i Tromsø for behanding, sier Tore Wangsfjord vakthavende ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge.

Wangsfjord kan avkrefte at helikopteret har styrtet.

– Det er mindre skader på helikopteret, så det tyder på at det har falt fra lav høyde, eller hatt en hard landing, sier han.

Sendte ut nødsignal fra Reisadalen

Det var ved 16.30 tiden Hovedredningssentralen i Nord-Norge mottok nødsignal fra et helikopter i Nord-Troms.

– Vi hadde tidlig kontakt med svenske myndigheter via redningssentralen i Gøteborg. De kunne fortelle at dette var et Eurocopter EC120, et ganske lite helikopter, med en person ombord. Dette var på tur fra Alta mot Sverige, sier Wangsfjord ved HRS Nord-Norge.

Hovedredningssentralen sendte både et redningshelikopter og ambulansehelikopter til stedet nødsignalet ble sendt fra, opplyser Wangsfjord.

Også politiet i Troms bekreftet at det pågikk en redningsaksjon, men heller ikke visste noe om hva som hadde skjedd.

– Vi vet ikke hva som har skjedd, men HRS har sendt ut helikopter for å søke i området. Dette her er øverst i Reisadalen, i området Mollesjohka, sier opersjonsleder Eirik Kileng i Troms politidistrikt til NRK.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Saken oppdateres.