Hele landsdelen støtter OL

– Nordland og Finnmark skjønner ikke sitt eget beste, mener OL-motstander.

Blåtind, Balsfjord
Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

Representanter for idrettskretsene i Nordland, Troms og Finnmark var samlet i helgen for å ta stilling til et OL i Tromsø i 2018. Og idrettsfolket i hele landsdelen stiller seg bak søknaden.

Leder i Finnmark idrettskrets, Geir Knutsen mener arrangementet vil bli et løft for breddeidretten i de tre nordligste fylkene.

– Vi er ikke i tvil om at et OL vil bety enormt mye for Tromsø og hele Nord-Norge. OL på Lillehammer ga et stort løft for hele det indre Østlandet, og vi er helt sikre på at samme vil skje her, sier Knutsen.

– Ofrer breddeidretten

Men det er ikke OL-motstander Ulf E. Hansen i Tromsø, som mener breddeidretten kommer til å bli ofret dersom Tromsø får OL.

– Man markedsfører dette som et kompakt-OL, med ytterpunkter fem mil fra Tromsø. Da er jeg overrasket over at Nord-Norge som sådan stiller opp. Det skal ikke komme dem til gode i det hele tatt; det er Tromsø som skal ta hele kaka, sier Hansen.

– Og så må man regne med at alt av penger satses på eliten – mens barne- og ungdomsarbeidet, som er det viktigste satsingsområdet, kommer i bakevja, mener Hansen.

Vi tok debatten i Nordaførr, og den kan du høre her: Debatt om Tromsø-OL i Nordaførr 04.12.06

Mener topp skaper bredde

Geir Knutsen mener derimot at det ikke er noen motsetning:

– Topp skaper bredde og bredde skaper topp. Med nye og moderne anlegg i Nord-Norge kan vi arrangere større mesterskap i ettertid, så dette tror vi får bare positive ringvirkninger, sier Knutsen.