Hedret med høythengende teaterpris

Kristian Fredrik Figenschow jr. fikk seg en real overraskelse da han var ferdig på HT-scenen for kvelden.

Forestillingen om Peter Wessel Zapffe er mørk, men moro.

Skuespilleren var akkurat ferdig med kveldens forestilling av «Zapffe», da kollega Bjarte Hjelmeland dukket opp på scenen, i kraft av å være styreleder i Aase Byes legat for fortjente kunstnere.

Med seg hadde Hjelmeland Aase Byes Pris, en av de mest høythengende prisene norske skuespillere kan tildeles, for sin lange og varierte innsats på norske scener. En pris som også gir Figenschow jr. 100 000 kroner.

– Kristian er en svært rutinert skuespiller og har gitt liv til en lang rekke karakterer gjennom sine år ved teatret. Hjalmar Ekdal, Jeppe, Puntilla – for å nevne noen. Selv kan jeg aldri glemme hans dobbeltkommuniserende portrett av konferansieren i «Cabaret», sier Hjelmeland i en pressemelding.

Han trekker også frem samarbeidet Figenschow jr. har hatt med Arthur Arntzen i dokumentasjon om nordnorsk humor i «Den fordømte nordlendingen».

Teatersjef på Hålogaland Teater, Inger Buresund, er svært stolt over at en av hennes menn får Aase Byes Pris.

– Vi er veldig stolt av Kristian og gleder oss stort over denne velfortjente prisen. Kristian har vært ved Hålogaland Teater i en årrekke og er en av teatrets pilarer. Det er svært mange publikummere i landsdelen som har latt seg fascinere og glede seg over hans overskudd og innsikt. Jeg stiller meg fremst blant gratulantene, sier hun.