Hopp til innhold

Heddapris til Beaivváš

Det Samiske Nasjonalteatret Beaivváš fikk en av teater-Norges høyeste utmerkelser.

Heddapris til Beivvas

En av teater-Norges høyeste utmerkelser ble tildelt Nasjonalteateret Beaivváš i helgen. Her mottar Haukur J. Gunnarsson og resten av teamet bak forestillingen «Vidas Extremas – en dans på livets ytterkanter» prisen.

Foto: Ylva Catodotter Fyllingsnes

Søndag ettermiddag vant Det Samiske Nasjonalteatret Beaivváš Heddaprisen for den maya-samiske-norske forestillingen «Vidas Extremas – en dans på livets ytterkanter» i regi av Jon Tombre. Forestillingen fikk prisen for særlig kunstnerisk innsats.

Fra teaterstykket Vidas Extremas

Fra teaterstykket «Vidas Extremas» skrevet av Sigbjørn Skåden, Veronica Salinas, Rosa Chávez og Angel «Kame» Canas Ambrosio.

Foto: Aslak Mikal Mienna

Juryen begrunner tildelingen slik:

– Det er blitt hevdet at teatret som kunstform først virkelig kan blomstre når samfunnet ellers er i oppløsning, og mye står på spill. Det er sjelden vi her hjemme ser denne påstanden bekreftet, naturlig nok. Men i år har vi opplevd det, i en sensasjon av en forestilling hvor en rystende politisk virkelighet fremstilles gjennom dans, poesi, musikk og teater av aktører som selv er berørt av den. Magien som oppstår når et personlig, dypfølt politisk engasjement formidles med suveren stilsikkerhet og kunstnerisk presisjon – det er teater på alvor.

Heddaprisen deles årlig ut for fremragende prestasjoner innen norsk scenekunst av Norsk teater- og orkesterforening . Årets priser ble delt ut fra Nationaltheatrets hovedscene.