Avviser et politisk spill

Kvinnen avviser at det er noe politisk spill som gjorde at historien om forholdet til Ingebrigtsen kom fram. – Det var først nå jeg var klar til å fortelle om noe som har plaget meg i flere år.

Video Roger Ingebrigtsen

Kvinnen avviser at det er noe politisk motiv bak at saken er kommet ut nå.

Foto: Nyhetsspiller

– Det var riktig av meg å gjøre det jeg gjorde, og synes partiapparatet har behandlet meg godt og det har vært godt å bli trodd, sier kvinnen som ønsker å være anonym til NRK.

– Plaget meg i flere år

Det har vært mange spekulasjoner etter at det ble kjent at statssekretær Roger Ingebrigtsen hadde hatt et forhold til den da 17 år gamle jenta i 2004.

Blant annet har flere ment at dette er et politisk spill for å sverte Ingebrigtsen.

– Jeg har ikke hatt en lang plan over flere år når dette skulle komme fram. Jeg ble provosert om det medieutspillet om at det burde vært strengere straff for dem som begår seksuelle overgrep og en del andre hendelser.

– Denne historien har plaget meg i flere år og jeg har tenkt mye på saken i høst. Mange vil sette spørsmålstegn om når jeg fortalt det, men det var nå jeg var klar til å fortelle om dette. Og derfor forteller jeg om det nå, sier hun til NRK.

– Det var en riktig avgjørelse av meg å fortelle om dette, forteller hun.

Hun avviser også at det har vært en kjent sak at mange har vist om forholdet hun hadde med Ingebrigtsen.

– Tar ansvar

– Det er vanskelig å se grunnen til at en i dag voksen kvinne med fremtredende politiske verv plutselig i forbindelse med en nominasjonskamp offentlig fremsetter slike påstander, skriver Ingebrigtsens advokat John Christian Elden til Nordlys.

– Ingebrigtsen har som den voksne part i 2004 tatt ansvaret for det som skjedde ved å trekke seg fra alle tillitsverv. Det betyr ikke at kvinnen er noe offer eller at han er en overgriper. De har hatt et godt forhold helt frem til nominasjonskampen i år, og hele tiden etterpå hatt normal voksenkontakt uten seksuell relasjon. Det er to parter i denne kontakten, og hans innboks er like full som hennes, uten at han ser noen grunn til at det offentlige har noe med den å gjøre.

– Han benekter å ha skjenket eller presset henne, ut over det han allerede har tatt ansvar for i form av aldersmessig overlegenhet. Hverken han eller hun har tiet om relasjonen som er godt kjent blant mange kolleger. De har på den annen side ikke sett grunn til å sende pressemelding om det fortidige forholdet, uten at det har vært noe problem før nominasjonsmøtet nå. Offentligheten har her ingen grunn til å dra en mann ned i graven ved å bruke sexvåpenet mot han, skriver Elden, som ber om at uttalelsen gjengis i sin helhet.