Har vunnet «Skal vi danse» og MGP junior – nå er hun klar for Melodi Grand Prix 2016

Agnete er en av ti artister som skal konkurrere om å vinne Melodi Grand Prix 2016. Denne gangen er hun alene på scenen.

Agnete i MGP 2016

Ti artister er klare for å boltre seg i Oslo Spektrum den 27. februar for å kjempe om å representere Norge i Melodi Grand Prix 2016. Blant de 10 finner vi Agnete Kristin Johnsen fra Nesseby kommune.

– Det var så godt å endelig få lov til å si at jeg er med. Jeg har gått og holdt på det så lenge, så det var på tide, ler Johnsen.

– Det er litt skummelt

Agnete Kristin Johnsen

Agnete og bandet Blacksheeps kom på en andreplass under MGP 2014.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Låten hun stiller med heter «Icebreaker». Hun har selv vært med på å skrive tekst og melodi, i samarbeid med svenske Gabriel Alares og britiske Ian Curnow. Sistnevnte har jobbet med artister som Rick Astley og Kylie Minogue.

– Låta handler om å være der for en man er veldig glad i og som har det tungt, og at man har lyst til hjelpe personen opp og frem. Det er en rolig popballade, men den er litt rar også, for vi har lekt oss litt med tempoet, sier hun.

Agnete ble landskjent allerede som 14-åring, da hun som vokalist i The BlackSheeps deltok og vant både den norske og nordiske utgaven av MGP junior i 2008. Bandet prøvde lykken igjen i MGP 2011, og kom seg da opp på en andreplass. Nå skal hun stå alene på scenen.

– Det blir veldig spennende. Det blir litt skummelt, spesielt siden jeg kommer til å stå helt alene, jeg er jo vant til å spille i band, sier hun.

Sterkt konkurranseinstinkt

Agnete har også deltatt i «Stjernekamp», der hun havnet på en velfortjent andreplass. I 2014 danset hun seg til topps i «Skal vi danse».

Agnete Kristin Johnsen

Agnete Kristin Johnsen og dansepartner Egor Filipenko vant i 2014 «Skal vi danse».

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

– Har du et stort konkurranseinstinkt?

– Ja, det kan man si. Jeg er veldig glad i konkurranser, og jeg er veldig glad i å utfordre meg selv. Det å kaste seg ut i en konkurranse, være sårbar og å måtte gi alt, det syns jeg er veldig gøy, men også nervepirrende. Det gir meg et sinnsykt stort kick, sier hun.

Hun har ikke fått hørt så mye på de andre låtene, men tror det kan bli en hard konkurranse.

– Det er veldig mye bra, og det er veldig mye forskjellig, så det kommer egentlig litt an på hva publikum liker og hva som slår best an. Så har selvfølgelig sceneprestasjonen utrolig mye å si. Det blir et veldig spennende show tror jeg, sier hun.