Har obdusert liket som ble funnet i Barentshavet

Liket som en reketråler fikk i trålposen i Barentshavet forrige uke har blitt obdusert i Tromsø. – Vi har sikret DNA og fingeravtrykk, men vet ikke identiteten, opplyser politiet.

Smutthullet

INTERNASJONALT FARVANN: Liket ble funnet i trålposen til en norsk fiskebåt i det internasjonale havområdet Smutthullet, som ligger nært russisk farvann.

Foto: NRK

– Det er gjennomført obduksjon i Tromsø i dag, sier seksjonssjef for etterforsking, Ståle Luther, og fortsetter:

– Det er en mann mellom 30 og 50 år, rundt 180 centimeter høy. Vi har sikret DNA og fingeravtrykk. Vi har ingen ID nå og vi vet ikke nasjonaliteten, sier han.

Tirsdag skal det gjennomføres CT-scan av den avdøde. I tillegg ble det gjort en detaljert beskrivelse av klesplagg.

– Liket som ble funnet hadde på seg tøy som indikerer at personen var fisker, opplyser Luther.

– Endelig obduksjonsrapport vil ikke foreligge ennå. Det utelukkes ikke at vedkommende har ligget i havet i flere år.

– Hva gjør dere fremover?

– Vi holder dette funnet opp mot tidligere forsvinningssaker i disse havområdene. Vi vet ikke sikkert om dette er en norsk eller utenlandsk person så det kan godt hende vi må utenlands for å få svar.

Fikk lik i tråleren

Det var på torsdag 4. april at Herøy-båten «Remøy» fikk et lik i trålen i internasjonalt farvann i Smutthullet i Barentshavet.

Smutthullet er internasjonalt farvann. Hvilke andre nasjoner som driver fiske eller oppholder seg i området, har politiet ikke oversikt over.

– Men dette er nært russisk farvann, sa operasjonslederen i Troms politidistrikt Karl Erik Thomassen til NRK forrige uke.

Ifølge politiet er det ingen nordmenn som er meldt savnet i området.

Remøy i Tromsø

UBEHAGELIG FANGST: Det var tråleren Remøy som torsdag forrige uke fikk et lik i trålen. – Det var en ubehagelig opplevelse, fortalte skipper Kjetil Ervik NRK.

Foto: Sveinung Åsali / NRK