Har funnet en treluke i sjøen

Rundt klokken 19 fant redningsmannskaper en treluke som kan stamme fra den savnede båten. En mann er fortsatt savnet etter han la ut på havet lørdag kveld.

Båten HRS leter etter

Hovedredningssentralen i Nord-Norge har lagt ut bilde av båten de nå leter etter.

Foto: Privat

En person er savnet på havet mellom Øksfjord og Alta i Finnmark. Personen var om bord i en trebåt.

– Han skulle returnere fra Øksfjord natt til lørdag, sier Tor-Eirik Torkildsen ved Hovedredningssentralen (HRS) i Nord-Norge.

Laster Twitter-innhold

Han sier at Kystvakta nå er ute i tillegg til tre redningsskøyter og en legekystbåt.

Rundt klokken 19 fant redningsmannskapene i området en treluke og litt av det som kan være vrakgods rett nord for Stjernøya.

– Vi vet ikke om dette tilhører båten, men vi prøver å finne ut av det. Det er grunn god nok til at vi nå fokuserer søket i dette området, sier Frode Iversen ved Hovedredningssentralen Nord-Norge.

HRS opplyser at det er et ganske stort antall båter som deltar i søket. Tre redningsbåter, en kystvaktbåt og private båter søker etter den savnede båten.

Redningshelikopteret fra Banak er også satt inn for å lete, og det leter fortsatt rundt klokken 19:45.

– Det har vært greit vær i søkeområdet, med god sikt og gode forhold. Nå på kvelden har det kommet noen snøbyger, forteller Iversen.

Antar mannen er godt sjøvant

Båten ble meldt savnet rundt klokken 11.30 av mannens pårørende, opplyser redningsleder Tore Hongset ved Hovedredningssentralen Nord-Norge til NTB.

Han har ikke opplysninger om når noen var i kontakt med mannen sist, men sier at det er meldt inn en generell bekymringsmelding. Opplysninger Hovedredningssentralen har fått, gjør at de antar at mannen er godt sjøvant.

Hovedredningssentralen har valgt å legge ut bildet av båten. Det er en cirka 30 fots trebåt som har Alta som hjemmehavn.

Politiet i Finnmark sier til NRK at de har mannskap ute i Alta som prater med pårørende og andre om mannens bevegelser, oppholdssted og annen relevant informasjon.

NRK kommer tilbake med mer.