VALGDEBATT: Klokken 21.00 skal Høie og Jensen debattere helse fra Karasjok

Helseminister Bent Høie (H) og finansminister Siv Jensen (Frp) deltar i kveld på valgdebatt i Karasjok, men allerede nå kan du komme med dine spørsmål til politikerne.

Valgsending fra Karasjok, vorspiel, hovedsending og nachspiel.
Stream bestilt av Ole Sommarset, NRK Finnmark

SE SENDINGEN HER: Helseminister Bent Høie (H) og finansminister Siv Jensen (Frp) kommer i dag til Karasjok for å delta på kveldens valgdebatt.

Valglogo

Fra kl. 21.00 kan du møte politikerne her på NRK Finnmark og NRK Sápmi sin nett-tv sending før debatten.

I forkant kan også du få stilt dine spørsmål til blant annet helseminister Bent Høie (H) og finansminister Siv Jensen (Frp) via sosiale medier til NRK Finnmark og NRK Sápmi.

Sommeråpent 2014

Atle Bjurstrøm leder kveldens debatt på NRK1 fra Karasjok.

Foto: Anne Liv Ekroll / Anne Liv Ekroll, NRK

– Rett i forkant av debatten i Karasjok, skal vi strømme en nett-tv sending direkte. Det vil si fra klokken 21.00 til 21.30 hvor rikssendingen deretter tar over med Atle Bjurstrøm i spissen, sier NRK Finnmarks programleder Gyda Katrine Hesla.

– Videre er det en nett-tv sending rett etter klokken 22.30 og den varer i en halvtime.

Hele sendingen kan du se øverst i saken.

Send inn dine spørsmål til politikerne via sosiale medier til NRK Finnmark og NRK Sápmi!

Nasjonale og lokale politikere debatterer

Klokken 21.00 braker det hele løs, med både nasjonale og lokale politikere.

– Vi skal ha besøk av helseminister Bent Høie på sendingen følr debatten, mens finansminister Siv Jensen kommer på sendingen etter. I tillegg kommer Arbeiderpartiets helsepolitiske talsmann Torgeir Micaelsen.

De som deltar i debattpanelet på NRK1 er:
Bent Høie, helseminister (H), Torgeir Micaelsen (A), Siv Jensen (Frp), Anne Toril Eriksen Balto (Sp), Klemet Erland Hætta (Samepartiet), Cecilie Hanssen (Sp), Janne Endal Andersson (lokalsykehusforkjemper Nordfjordeid), Agnete Masternes Hanssen, Signe Susanne Nedrejord og Randi Marie Olli.

Valgdebatt i Karasjok

Programleder Gyda Katrine Hesla (t.v.) har sammen med resten av NRK-teamet ansvaret for valgsendingen på TV og nett fra Karasjok. De har i flere uker jobbet med forberedelser til den direktesendte helsedebatten på NRK1.

Foto: Elvi Rosita Norvang / NRK

Skal diskutere helsepolitikk

Helseminister Bent Høie har reist nordover for å debattere helsepolitikk, men temaene står i kø før kveldens valgdebatt.

– Vi skal snakke med politikerne om samme tema som på rikssendingen, nemlig helse og eldreomsorg. Dette deler vi inn i bolker hvor vi både går innom hvordan helsetilbudet er i Finnmark, vi skal snakke om den ferske undersøkelsen som viser at 51 prosent ønsker seg til et større regionsykehus enn et mindre lokalsykehus, sier Hesla.

Men også lokale saker skal opp til debatt.

– Vi skal også snakke om hvordan eldreomsorgen er her i Karasjok, språkproblemer tilknyttet eldreomsorgen og hva våre gjester håper kan gjøres for å få et bedre tilbud både innen helse og eldreomsorg.

Er du i området kan du få med deg den direktesendte valgsendinga i NRKs Studio Sápmi i Karasjok. Dørene åpnes klokken 21:00.