Hopp til innhold

Fyrsten har arvet kjærligheten for Arktis av sin tippoldefar

Fyrsten av Monaco, prins Albert, engasjerer seg sterkt i nordområdene. Et engasjement han har arvet fra sin tippoldefar.

En som er opptatt av klimaendringene og miljøet i arktis er fyrsten av Monaco, prins Albert. Det handler om framtida til oss, våre barn og våre barnebarn, sa fyrsten på konferansen.
Fyrsten tar dermed opp arven fra sin tippoldefar.

Fyrsten av Monaco, prins Albert, besøkte Polarmuseet mandag.

– Han var fascinert av mange forskjellige regioner, men spesielt Arktis, sier fyrsten av Monaco, prins Albert, til NRK.

Mannen han snakker om er hans tippoldefar Prins Albert I. Han var oseanograf, og finansierte blant annet flere forskningstokt til Svalbard.

– Han hadde et parti som utforsket fjordene i nordvest på Svalbard. Det var starten på de norske Svalbard-ekspedisjonene, som igjen er forløperen til Norsk Polarinstitutt, forteller Ann Kristin Balto, bildearkivar hos Norsk Polarinstitutt.

Og fyrst Albert har arvet engasjementet fra sin tippoldefar. Da han talte på nordområdekonferansen Arctic Frontiers på mandag, snakket han om at vi ikke må gi opp kampen mot klimaendringene.

– Det er en utfordring som ligger over oss alle. Det er større enn oss, og hvis vi ønsker en fremtid for de kommende generasjonene må vi handle nå, sier han til NRK.