Håper å gjenta Grand Prix-suksessen

Nessebyjenta med den store stemmen er forhåndsfavoritten før den norske Melodi Grand Prix-finalen.

Agnete i Stjernekamp

STORFAVORITT: Agnete Johnsen fra Nesseby blir regnet som den største favoritten til å vinne lørdagens Melodi Grand Prix.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Agnete Johnsen fra den lille bygda i Finnmark må finne seg i å være forhåndsfavoritt til lørdagens norske Melodi Grand Prix-finale. Det passer egentlig bra, for den store drømmen er å representere Norge i den internasjonale finalen.

– Det hadde jo vært utrolig kult å vinne. Å få representere Norge i Stockholm hadde virkelig vært en drøm som hadde gått i oppfyllelse. Det er noe jeg har drømt om helt siden jeg var liten, sier hun.

Bettingselskapene Betsone og Betsafe har størst tro på at det er Agnete som blir å representere Norge i Finalen. Begge selskapene gir henne og låten «Icebreaker» lavest odds.

Rolf Løvland, Norges mest suksessrike Melodi Grand Prix-komponist gjennom tidene, holder også en knapp på Agnete.

Jeg vil takke Finnmark og Nord-Norge som har gitt meg pågangsmot til å stå på å følge drømmene mine. Det betyr så ufattelig mye for meg at mine folk passer på meg å gir meg støtte. Tusen takk for det!

Agnete Johnsen
Enquete
Foto: Trine Vidunsdatter / NRK

Stjerne over natten

Karrieren til Agnete startet da hun vant Melodi Grand Prix junior (MGPjr) med bandet The Blacksheeps.

Gruppen fra Nesseby i Finnmark ble popstjerner nærmest over natta og sjarmerte alle med sangen "Oro jaska beana" som på norsk betyr ti stille hund. Mye har forandret seg siden den gang forteller Agnete.

– Jeg var 14 år da jeg var med på MGPjr og var bare et barn. Da vi vant MGPjr skjedde det veldig fort. Vi fikk spille mange konserter, platekontrakt og plateinnspilling. Men det har gått ganske gradvis siden da. Så jeg har tatt et og et skritt av gangen, sier hun.

– Det jeg likte å gjøre da var å lage kul rockemusikk og springe rundt i Converse-sko på scenen, å bare ha det gøy. I dag er jeg litt eldre og tenker litt mer på hva jeg har på meg. Jeg har en annerledes musikkstil og sound, sier hun.

I 2010 skiftet bandet ut to trommisen og bassisten. De tidligere medlemmene gikk senere til sak mot bandet.

Black Sheeps

Personlig låt

Conversene er bytta ut, men stemmen er den samme. Nå har Agnete funnet sin musikalske vei, og har vært med på å skrive låten hun stiller med i den norske MGP-finalen.

– Icebreaker er liksom meg. Jeg føler jeg har funnet meg selv. Jeg liker å skrive personlige tekster, det for meg til å føle meg ekstra stolt, sier hun.

Agnete forteller at hun alltid har med seg Nesseby på scenen. Hun takker også Finnmark og Nord-Norge for støtten hun har fått.

– Jeg vil takke Finnmark og Nord-Norge som har gitt meg pågangsmot til å stå på og følge drømmene mine. Det betyr så ufattelig mye for meg at mine folk passer på meg å gir meg støtte. Tusen takk for det, sier hun.

Blacksheeps vinner MGPjr

The BlackSheeps i gledesrus da de vant MGP Junior i 2008.