Hopp til innhold

Gutt (7) kledd naken og hengt opp etter føttene

Eldre elever kledde av en yngre elev bukser og truse og hengte han opp ned. Det hele skjedde i skolegården mens den 7 år gamle gutten var på SFO.

Gakori skole

Hendelsen skjedde ved Gakori skole i Alta etter skoletid tirsdag.

Foto: Stian Strøm / NRK

Den 7 år gamle gutten var på SFO-avdelinga ved skolen, og lekte ute i et skogsområde i skolegården tirsdag ved Gakori skole i Alta.

Det var da noen eldre elever, som var ferdige på skolen, startet å plage 7-åringen. Andre elever skal ha sett på, hvor noen av disse til slutt varslet ifra til en voksen.

Selv fikk foreldrene vite om hendelsen gjennom en kort sms.

– Jeg vet ikke helt hva som har skjedd, kun det som står på en sms, sier faren til gutten.

Fikk sms om hendelsen

Sms om mobbing

Foreldrene fikk en sms fra SFO om hva som hadde skjedd med den 7 år gamle sønnen deres i skolegården.

Foto: Stian Strøm / NRK

Etter de ansatte ved SFO-avdelinga fant ut av hva som skal ha skjedd, ble moren informert.

Moren prøvde deretter å kontakte de ansatte ved skolen, men ingen visste da hva som skal ha skjedd med gutten.

– Vi har avtalt med skolen at de kan sende sms når det gjelder skolearbeid, men når det skjer en så alvorlig hendelse forventer vi en telefon, sier faren til gutten.

Han stiller nå spørsmål ved prosedyrene på skolen.

– Er det normal prosedyre i Alta kommune når det skjer en slik alvorlig hendelse på skole og SFO å bare sende en SMS? spør faren.

– Han forstår ikke alvoret selv

Faren har i ettertid prøvd å snakke med sønnen om det som skal ha skjedd i skolegården.

– Jeg tror ikke han har forstått alvoret helt, ved at de har tatt av han buksen og trusa, og hengt han opp etter føttene.

På sms-en fra skolen skal det ha kommet fram at de eldre elevene har kastet stein på 7-åringen, men selv har gutten sagt at han ble skubbet i noen steiner på bakken.

Guttens far forteller til NTB at flere har kontaktet ham og fortalt om lignende hendelser.

– Det skal visst ha skjedd flere ganger der i skogen bak skolen, sier han.

– Jeg håper skolen tar tak i problemet, for dette gjelder ikke bare min sønn. Som jeg har forstått så gjelder dette flere.

Varsler om mobbesak i Alta

Faren til den 7 år gamle gutten reagerer på at de har fått dårlig informasjon om hva som skjedde med sønnen deres i skolegården.

Foto: Stian Strøm / NRK

Møte med skolen

Rektor ved Gakori skole, Unni Tollefsrud kan til avisa Altaposten bekrefte hendelsen.

– Etter skoletid har noen store gutter som ikke hører til på SFO, holdt en unge opp ned. De skal også ha kledd av ham buksa. Det er helt uakseptabelt, sier rektoren til avisa Altaposten.

Skolen holder i dag et møte med foreldrene til gutten sammen med Foreldrenes arbeidsutvalg (FAU), og ser nå nærmere på saken.

– Vi holder nå på å snakke med alle de involverte, både barn og voksne for å få kartlagt hva som har skjedd og hvordan man har reagert på dette, sier Tollefsrud.

– Uakseptabelt

Mads Stian Hansen

Mads Stian Hansen i Alta kommune ser nå nærmere på hva som skal ha skjedd i skolegården på Gakori skole tirsdag. Han utelukker ikke at både politi og barnevern kan bli koblet inn i saken.

Foto: Kristian Sønvisen Bye/NRK

– Vi vet ikke helt sikkert hva som har skjedd, men hvis det vi har fått beskjed om, har skjedd, så er det helt uakseptabelt, sier Mads Stian Hansen som er kommunalleder for Oppvekst og kultur i Alta kommune.

– Det er ting som ikke skal foregå på en skole, legger han til.

Saken er foreløpig ikke anmeldt til politiet, men Hansen sier det kan bli aktuelt å involvere både politi og barnevernet når de vet nøyaktig hva som har skjedd.

– Nå bruker vi dagen i dag til å snakke med de barna som er involvert for å finne ut hva som har skjedd og hvem som har gjort hva, sier Hansen.