Om lag 150 000 fisk har rømt fra Grieg Seafoods anlegg i Finnmark siden 2006.
For om lag to uker siden skal det igjen ha vært en fiskerømning. Også denne gangen kobles rømningen fra et av selskapets oppdrettsanlegg. Nå er selskapet kalt inn på teppet hos Fiskeridirektoratet for å diskutere rutiner.
– Det har vært en del uheldige hendelser over tid, som vi ønsker å diskutere med selskapet. Det for å finne bedre rutiner for å unngå uønskede hendelser i framtiden, sier regiondirektør Hermod Larsen i Fiskeridirektoratet.
- LES OGSÅ: Rømt laks bekymrer fiskerne
Strenge krav
Grieg Seafood ønsker ikke å bortforklare at det har rømt mye fisk fra deres fiskeoppdretter i Finnmark.
– Rømming skal ikke forekomme. Det stilles strenge krav til å drive med oppdrett, og vi driver i henhold til det. Vi skal derfor komme til buns i årsaken og sørge for at dette ikke skjer igjen, sier Administrerende direktør i Grieg Seafood Morten Vike.
(Saken fortsetter under video)
Vike mener at fiskerømningen fra deres fiskeoppdrett er uheldig for selskapets vekst.
– Dette svekker våre fremtidige vekst og utviklingsmuligheter. Dette svekker også vår evne til å tiltrekke oss dyktige og flinke ansatte. Det ønsker vi selvsagt ikke skal skje, uttaler Vike.
- LES OGSÅ: Skal finne kilden til lakserømming
Strengere rutiner
Fiskeridirektoratet vil i møte med Grieg Seafood diskutere strengere rutiner for at ikke flere oppdrettsfisk skal rømme fra anleggene.
– Det har vært en del rømninger, så der har hverken vi eller de lyktes. Derfor må vi skjerpe inn kravene og de rutinene som blir fulgt, forklarer Hermod Larsen i Fiskeridirektoratet.