Gjenopplev Tromsø-Chelsea i sin helhet: – Vi vil nok aldri oppleve en liknende kamp

Spillerne kastet snøball, Chelsea-manageren klikket, fansen kledde av seg og snøen dalte ned. Klokken 21.05 kan du gjenoppleve fotballkampen det er vanskelig å glemme.

Cupvinnercupen i fotball.  Kampen mellom TIL og Chelsea på Alfheim gressbane, Tromsø.

Fra klokken 21.05 mandag kveld, nøyaktig 20 år etter kampen mellom Tromsø og Chelsea ble blåst i gang, kan du gjenoppleve oppgjøret her!

– Vi vil nok aldri oppleve en liknende kamp igjen, sier Stephen Rea.

Chelsea-supporteren har vært verden rundt med klubben sin, men ingen kamper har gjort så sterkt inntrykk som snøballkrigen mot Tromsø den 23. oktober i 1997.

– Selve kampen husker jeg ikke så mye av, men jeg husker så mye av det som skjedde rundt kampen. Jeg husker sjokoladene vi fikk før kampen, jeg husker at vi akte ned til byen etter kampen, snøballkrigen som brøyt ut i sentrum, det var utrolig morsomt, sier han.

Rea er skribent og skriver ofte om sine opplevelser som Chelsea-supporter. Hans opplevelse etter kampen i Tromsø for 20 år siden har blitt mye delt og mye lest på internett.

– Vi Chelsea-supportere snakker ofte om den kampen. Jeg er svært takknemlig for at jeg fikk oppleve den, sier Rea.

I videovinduet øverst i saken kan du gjenoppleve hele kampen, fra klokken 21.05, nøyaktig 20 år etter at kampen ble blåst i gang på Alfheim.

Opptaket fra 1997 starter «brått» fordi det som ligger i NRKs arkiv er det som ble sendt ut fra Tromsø, men det er ikke mange pasningene du går glipp av. På grunn av dette får du også oppleve hvordan snøen plutselig daler ned i pausen.

Chelsea-supporter Stephen Rea er svært takknemlig for at han fikk oppleve Tromsø mot Chelsea i snøværet på Alfheim i 1997.

Stephen Reas tanker og bilder fra Tromsø – Chelsea.