Gjennopptar søket etter Kaisa (85)

Torsdag starter politiet opp igjen søket etter 85-åringen som forsvant da hun plukket bær i Pasvikdalen.

Kaisa Beddari

Kaisa Beddari ble sist sett da hun plukket bær i Pasvikdalen.

Foto: Privat

– Vi kan ikke gi opp. Vi måtte avslutte i fjor da vinteren kom, og det er helt naturlig at vi nå gjør et nytt forsøk på både å gå opp de stiene vi har gått før, og lete nye steder, sier politistasjonssjef i Kirkenes, Hans Møllebakken.

Det var 3. september i 2013 at 85 år gamle Kaisa Beddari forsvant i Pasvikdalen. Hun ble sist sett da hun skulle plukke bær i nærheten av huset sitt.

100 søkte etter Kaisa

Store styrker ble satt inn i søket etter den eldre kvinnen. Blant annet deltok opp mot 100 frivillige i søket. I tillegg ble det brukt både helikopter og spesialhunder før vinteren kom og satte en stopper for videre søk.

Teorien til politiet er fremdeles at Beddari ikke har bevegd seg så langt fra bostedet sitt. Nå som snøen er smeltet, er det lettere å gjenoppta søket.

Får bistand fra Kripos

– Det er blitt bart, men ennå ikke grønt så vi mener at vi har et bedre grunnlag for å søke med hunder og senere frivillige mannskaper, sier Møllebakken.

Politiet i Øst-Finnmark får nå bistand av Kripos med to spesialtrente hunder. Garnisonen i Sør-Varanger skal søke med helikopter i området, og frivillige fra Sivilforsvaret skal delta i søket.