Hopp til innhold

Finnmarking gir ut plate med Europe-gitarist

Håvard Pedersen (36) har fått Europe-gitarist John Norum og en rekke kjente musikere med når han platedebuterer 1. september.

Fettere sammen på plate

Altaværingen Håvard Pedersen (36) gir ut plate med gitarist John Norum fra Europe.

Foto: MMS

– Det skal bli godt å få det ut. Det har vært mye arbeid, slår 36-åringen fast.

1 .september kommer plata «Never felt so good» på Cinematic records. Plata inneholder tre coverlåter og ni egneskrevne sanger.

– Jeg liker Manic Street Preachers, Thin Lizzy og The Beatles. Så jeg er nok påvirket av disse, svarer finnmarkingen når han skal beskrive plata si.

Fikk stjernehjelp

På albumet har han bl.a. fått hjelp av TNT-gitarist Ronni Le Tekrø, MGP-artist Alexander Stenerud og flere lokale musikere i og rundt hjemstedet Alta.

Plata er innspilt i Alta Lydstudio og ble til mye på grunn av fetteren, Europe-gitaristen John Norum.

– Han var på ferie hos meg og så dro vi i studio. Der begynte han å legge gitar på mine låter, og jeg syntes det ble så bra at han på mange måter ble en fødselshjelper for plata, forklarer Håvard.

Har ingen popstjerne-drømmer

Ett og annet råd fra fetteren, som med Europe har solgt ti millioner plater, har han også fått. Europe-gitaristens team har blant annet hjulpet altaværingen med egen hjemmeside .

Ambisjonsnivået er derimot langt mer beskjedent enn fetterens mereittliste.

– Dette er en guttedrøm jeg alltid har hatt og drømmer er til for og realiseres, det er jo derfor man lever. Jeg har egentlig ingen andre ønsker med denne plata enn å bare få gitt den ut.

Håvard Pedersen er til daglig «George Harrison» i The Norwegian Beatles og har drevet med musikk siden han var guttunge. På plata blir det følgelig nok også en versjon av The Beatles og George Harrisons «While My Guitar Gently Weeps».

36-åringen vedgår at han platedebuterer senere enn de fleste aktive musikere.

– Men jeg synes det er bedre sent enn aldri, smiler han.

HØR EN SMAKEBIT FRA PLATA