Gir opp søkene etter Vålnes

Har ikke funnet nye spor etter den antatt drepte 50-åringen.

Vålnesfront

Søket etter Per Vålnes er foreløpig avsluttet.

Foto: Øystein Antonsen/Privat

De siste ukene har politiet trappet opp arbeidet for å finne nye spor i saken om Per Vålnes.

Per Vålnes (50) ble meldt savnet fra sin bolig i Balsfjord kommune før jul i 2011. Kort tid etterpå ble bilen hans funnet forlatt langs E8 gjennom Lavangsdalen.

I november i fjor ble tre personer pågrepet og siktet for drap på Vålnes. Blant de siktede var Vålnes' ekskjæreste og hennes nye kjæreste.

– Vi har gjennomført rundt Vålnes' eiendom i Balsfjord. Søket har vært cirka 300 meter bredt og har strukket seg rundt én kilometer opp i terrenget fra eiendommen, sier lensmann Andreas Nilsen til NRK.

De avslutter nå søket.

Vurderer saken videre

– Neste onsdag må vi ta en vurdering av hva vi skal gjøre videre i saken. Vi har ikke funnet noen nye spor etter Vålnes, men det er ingen panikk i etterforskningsgruppa, sier Nilsen.

Politiet vil fortsatt jobbe ut fra at saken er en drapssak.

Kriminalhunden Kaos får assistanse

Kriminalhunden Kaos har bistått i søket etter Per Vålnes.

Foto: Øystein Antonsen / NRK

Kan slippe løs

De tre har sittet i varetekt siden de ble pågrepet i november i fjor.

Onsdag i forrige uke ble fengslingen forlenget på grunn av fare for bevisforspillelse, og de skal igjen fremstilles for forlenget med tre nye uker i varetekt onsdag i forrige uke.

– På grunn av ferieavvikling vil vi trappe ned arbeidet litt. Da blir det vanskelig å argumentere for fare for bevisforspillelse. Vi kan samtidig ikke garantere for at de siktede slipper løs riktig ennå. Det kan hende det dukker opp nye detaljer i saken som taler for videre fengsling, sier Nilsen.

Alt om Vålnes-saken