Trener alltid på julaften

Morten Gamst Pedersen (29) feirer med familen sin sjuende England-jul etter at han i 2004 tok overgang fra Tromsø til Blackburn.

Morten Gamst Pedersen

– Det er jo dette som er litt av sjarmen med jula i England. Mange kamper og som regel fulle hus, sier Gamsten.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Som alltid er familien på plass i leiligheten i sentrum av Manchester for å feire jul sammen; pappa Ernst, mamma Kirsti og søsteren Hilde med sin samboer.

– Det hadde blitt litt trasig å sitte alene i England. Så jeg er heldig som får familien over, og da blir det alltid koselig. Vi har ribbe på julaften, sokken er ute og snop på ”morran” hører også med. Man må kose seg litt selv om kampprogrammet er tett. Det eneste som er annerledes er at jeg må på trening på formiddagen på julaften. Det føles fortsatt litt spesielt, sier Morten Gamst Pedersen til NRK.

Tre kamper på seks dager

Blackburn skal spille tre kamper på seks dager – Stoke hjemme 2. juledag, deretter West Bromwich borte 28. desember og en ny bortekamp mot Sunderland første nyttårsdag.

– Det er jo dette som er litt av sjarmen med jula i England. Mange kamper og som regel fulle hus. Vi skal møte lag som ligger rundt oss på tabellen, og kan klatre litt med et par gode resultater. Håper det blir en god jul i år, sier Morten Gamst Pedersen, som lenge ikke visste hvem som skulle overta som ny sjef etter at Sam Allardyce fikk sparken. Det frustrerte spillerne og mange andre i klubben. Nå er det klart at skotten Steve Kean skal ha ansvaret ut sesongen. Det bestemte de nye indiske eierne på onsdag.

Hard jobbing i sommer

Morten Gamst Pedersen har vært en av Blackburn beste spillere så langt denne sesongen. Og blant annet scoret fire ligamål. Suksessen har ikke kommet av seg selv.

– Jeg jobbet knallhardt i sommer for å være i form og klar til sesongstart, sier Gamst Pedersen.

Han tok blant annet med seg en av klubbens fysiske trenere til Spania rett etter sesongslutt i vår for å være maksimalt forberedt til en ny sesong. I en uke trente Gamsten knallhardt tre ganger daglig.

– I tillegg trives jeg godt sentralt på midtbanen. Og har fått en ny giv sånn sett. Nå spiller jeg sentralt i Blackburn og kant på landslaget. Den miksen trives jeg veldig godt med, sier Gamst Pedersen.

Dødballmål


Dødballfoten har også kommet i gang igjen – både på klubb- og landslag. Ifølge The Times er det bare Cristiano Ronaldo som har scoret flere mål direkte på frispark i England siden 2005.

– Morsomt det. Får håpe jeg kan gå forbi han, smiler Gamst.

Han angrer ikke på avgjørelsen om å bli i Blackburn – selv om han kunne tjent enda bedre klubber.

– Jeg hadde mange tilbud fra andre klubber. Og kunne tjent mer også. Men til syvende og sist falt valget på Blackburn. Det er en klubb som tar vare på spillerne sine og som jeg trives veldig godt i. Derfor er jeg glad jeg valgte å bli, slutter Morten Gamst Pedersen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.