Gamsten optimistisk før kamp: Vil utnytte «underdogs»-stempelet

Tromsø idrettslag har trua på poeng i eliteseriekampen mot Odd søndag. Morten Gamst Pedersen er med i troppen som reiser til Skien.

Morten Gamst Pedersen med i troppen til Skien.

– Det har vært noen tøffe dager nå og jeg er litt stiv og øm, men jeg har enda litt tid igjen. Jeg skal være best mulig rustet til kampen, sier Morten Gamst Pedersen.

TIL-spilleren har vært uheldig i vinter. Han var egentlig klar til kamp før påske, men da klarte han å skli på snøen og skade seg på nytt.

– Det er kjedelig når det er isen rundt banen man skal bli satt ut for, jeg gikk rett på hodet. Men det er vel en del av gamet det også, jeg trener godt og det ser bra ut nå, sier han.

Sterke på hjemmebane

Hovedtrener Bård Flovik har fredag friskmeldt Gamsten før kampen mot Odd i Skien på søndag. Før avreise har «Gutan» to poeng etter to serierunder i eliteserien, og er innstilt på at det ikke blir en lett match på Skagerak Arena.

– Det blir en tøff kamp. Odd er et lag som er samspilt og knapt har mistet en spiller siden i fjor. De er sterke på hjemmebane, det viste de mot Rosenborg, sier Gamst Pedersen.

– Men det blir en helt annen kamp nå. De kommer som store favoritter før kampen, og det kan være kjekt å ligge litt i ramma og utnytte muligheten.

- Får kjørt oss

Også Flovik innrømmer at TIL er forberedt på sterk motstand.

– Jeg tipper Odd på medaljeplass i år, de er et godt innarbeidet lag som tar mye poeng på hjemmebane. Så vi får nok kjørt oss litt, sier han.

– Men vi har trent godt, er godt forberedt og vi reiser ned og prøver å hente poeng. Vi er klar for kampen.