Hopp til innhold

Gamst hyller en annen TIL-«signering» i dag

Æresmedlem Bjørn Steinar Johansen (80) fortsetter som materialforvalter.

Gamst og Bjørn Steinar

Morten Gamst Pedersen (innfelt) ble enig med TIL om en avtale ut 2017 onsdag formiddag. Det samme ble materialforvalter Bjørn Steinar Johansen (80), som fikk Tromsø kommune sin idrettspris for 2016 i dag.

Foto: Gunnar Grindstein og Scanpix / NRK

Det var ikke bare Morten Gamst Pedersen (35) som i dag ble enig med Tromsø IL om å bli med videre også ut 2017-sesongen.

– Nei, vi har kanskje gjort en enda viktigere «signering», sier sportssjef Svein-Morten Johansen.

Ingen papirer ble signert. Men etter en prat ble sportssjefen enig med æresmedlem Bjørn Steinar Johansen om at 80-åringen går på en ny sesong som A-lagets materialforvalter.

– Har ikke skrevet en kontrakt siden 1947, humrer Bjørn Steinar Johansen overfor NRK.

– Så lenge hukommelsen er i orden, og jeg ikke glemmer noe utstyr, så blir jeg med. Høreapparatet gjør at jeg hører det jeg vil høre, sier TIL-legenden.

– Bjørn Steinar likte veldig godt at vi ble enig med Morten om en ny kontrakt. Og var snar med å poengtere at Morten er veldig proff i alt han gjør. Og at han er en viktig mann i garderoben. Det samme er Bjørn Steinar, sier Svein-Morten Johansen.

Fikk pris fra kommunen

Bjørn Steinar Johansen, som i dag fikk Tromsø kommunes idrettspris på 25.000 kroner, har over 70 år bak seg i Tromsø Idrettslag.

– Den så jeg ikke komme, sier Johansen – og tenker på prisen fra kommunen.

TV-reportasje om Bjørn Steinar Johansen fra cupkampen mot Odd i mai.

Se reportasjen om Bjørn Steinar Johansen som ble vist på NRK 1 i mai – etter cupseieren mot Odd på Alfheim. Foto/redigering: Gunnar Grindstein og Jørn Inge Johansen.

– Årets prisvinner var på høyden av sin aktive idrettskarriere for ca. 50 år siden, men som fortsatt lever og ånder for sin klubb, sier ordfører Kristin Røymo til kommunen sine nettsider.

– Bjørn Steinar gjør en fantastisk jobb for oss, sier Morten Gamst Pedersen til NRK.

– I den alderen han er, og den jobben han gjør for oss, er helt utrolig faktisk, sier Gamst Pedersen – og setter stor pris på skrytet om profesjonalitet fra lagets Grand Old Man.

– Det å få skryt fra Bjørn Steinar er jo nesten som å få hedersmedaljen fra Kongen, sier Morten Gamst Pedersen.

Gamst mener TIL må heve bunnivået

Han valgte å forlenge kontrakten med TIL fordi han er motivert for å spille fotball på høyeste nivå i Norge. Og vil ikke si så mye om hvilke andre tilbud og alternativer som lå på bordet.

– Det er TIL som er fokuset nå. Andre ting er ikke så viktig. Nå skal vi gjøre det vi kan for å få et bedre år enn vi hadde i 2016. At man kan noen steg i en positiv retning.

– Hva mener du må til for at det skal skje?

– Det viktigste er å kunne heve bunnivået vi hadde sist sesong. Det er nøkkelen til det meste. Det er morsomt å få til en kjempekamp mot Rosenborg. Men det er viktigere å slå de lagene rundt oss på tabellen. Vi taper heller 4–0 mot Rosenborg – og vinner mot de andre lagene, sier Morten Gamst Pedersen.