Underskuddselskap med rekorddyr husleie

Underskudd-selskapet Troms fylkestrafikk leier de dyreste kontorlokalene som er på Finnsnes. Fylkespolitiker mener dette er et tegn på at selskapet er uten kontroll.

Buss Harstad

Troms fylkestrafikk har fått et stort underskudd etter sine første år med drift.

Foto: NRK

Før jul skal Troms Fylkestrafikk flytte inn i nye lokaler i kunnskapsparken på Finnsnes.

Her må selskapet som har opparbeidet seg en gjeld på 60 millioner etter to og et halvt års drift, ut med 2000 kroner per kvadratmeter.

Det tilsvarer kontorlokaler i det høyeste prissjiktet i Tromsø, får NRK opplyst fra meglere.

Høy pris

Dette får fylkesrepresentant Edvin Eriksen (SV) til å reagere.

– Det er jo helt uhørt, og det er jo helt utrolig. Vi vet jo at Troms fylkestrafikk har fått flere beskjeder om å spare penger fordi de har et stort overforbruk. Det virker som det er helt ute av styring og kontroll, sier Eriksen.

Direktør Kurt Bones i Troms Fylkestrafikk innrømmer at prisen er høy.

– Det er nok ett av de dyreste lokalene på Finnsnes. Utgangspunktet var at vi sitter i et lokale som er for lite for oss. Vi skal også samle flere av dem som i dag sitter i Tromsø, så vi trengte større lokaler, sier Bones til NRK.

Ny kunnskapspark

Kontrakten på leie av lokaler har ikke vært ute på anbud, siden selskapet ikke er forpliktet til å gjøre dette.

– Med det underskuddet dere har opparbeidet på to og et halvt år, kan du forstå at noen reagerer på at dere flytter inn i så dyre lokaler?

– Vi får ikke noe særlig økte leieutgifter, fordi vi får mye mer effektive lokaler, slik at dette skal ikke bidra til noe økt underskudd for oss, sier Bones.

Kunnskapsparken på Finnsnes har et totalareal på rundt 5000 kvadratmeter. I tillegg til Troms fylkestrafikk, skal Lenvik folkebibliotek, Midt Troms museum, og studiesenteret Finnsnes inn i lokalene.