Politiets sikkerhetstjeneste avkrefter besøk hos fylkestingspolitiker

MDG-politiker i Finnmark Arne Liaklev hevder han og sønnen ble vekket midt på natta av Politiets sikkerhetstjeneste. PST avkrefter hendelsen.

Arne Liaklev

Fylkestingspolitiker i Finnmark Arne Liaklev (MDG) forteller at han og sønnen ble vekket av Politiets sikkerhetstjeneste natt til tirsdag (PST). Liakleiv skal ha blitt fratatt informasjon på sin PC.

Foto: Michael Miller/NRK

Fylkestingspolitiker Arne Liaklev skriver på sin facebookside at han og sønnen natt til tirsdag hadde en ubehagelig opplevelse, da de ble vekket av det Liaklev hevder var Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

PST skal etter det Liaklev påstår ha stengt internettforbindelsen i over én time, og skal ha hentet informasjon ut av Liaklevs datamaskin.

– Veldig ubehagelig å bli mistenkeliggjort og fratatt informasjon på pc-en. Har ingen ytterligere kommentar foreløpig, skriver Liaklev i en sms til NRK i morgentimene i dag.

Seniorrådgiver i Politiets sikkerhetstjeneste, Martin Bernsen, avkrefter hendelsen til NRK.

Skal undersøke saken

Politiet i Finnmark skriver på egne nettsider at dette er helt ukjent for politiet.

– Verken det ordinære politiet eller politiets sikkerhetstjeneste i Finnmark har gjennomført noen aksjon eller ransaking hos Liaklev. Politiet i Kirkenes vil nå undersøke hva som har skjedd med sikte på å avdekke hvem som kan ha vært hos Liaklev, skriver politimester Ellen Katrine Hætta.

Liaklev Facebook post

Dette skrev Arne Liaklev på sin Facebook-profil tirsdag morgen.

Foto: Skjermdump

– Jeg har ingen kommentar fordi jeg så langt ikke er orientert om saken. Jeg må komme tilbake når vi vet mer, sier talsperson og stortingsrepresentant for MDG, Rasmus Hanson.

Partisekretær Lars Gaupset sier til NRK at han vil komme med en kommentar i løpet av dagen.

Hundekjører

Liaklev ble valgt til fylkestinget i Finnmark etter valget i høst, og bor selv i Svanvik i Sør Varanger kommune. Han driver til daglig hundekjøring med turister i Pasvik gjennom vintersesongen, sammen med kona Marit.

Liaklev har tidligere vært i medias søkelys på grunn av en uttalelse på Facebook der han skrev: «Lurer på om det er mulig å få gjenreist anlegget for heksebrenning i Vardø på kort varsel?»

Teksten var skrevet i sammenheng med deling av en artikkel om innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp).