Hopp til innhold

Fylkesråd for samferdsel mistet førerkortet: – Jeg var for tung på labben

– Politikere er ikke så annerledes enn folk flest, sier fylkesråd for samferdsel og miljø i Troms, Ivar B. Prestbakmo, etter at han ble stoppet av UP.

Ivar B. Prestbakmo

Fylkesråd for samferdsel i Troms, Ivar B. Prestbakmo (Sp), ble fredag stoppet av UP for å ha kjørt for fort.

Foto: Lars Åke Andersen / Troms fylkeskommune

Ivar B. Prestbakmo ble tatt av Utrykningspolitiet (UP) i en kontroll på vei til Evenes flyplass fredag.

– Jeg hadde altfor stor fart. Jeg fulgte ikke godt nok med, og ble tatt i 76 kilometer i timen i en 50-sone, forteller fylkesråden til NRK.

Til Nordlys, som skrev om saken først, sa han at han kjørte rundt 75 kilometer i timen.

Tap av førerretten vil normalt skje ved hastighetsovertredelser på 26 km/t eller mer, der hvor fartsgrensen er 60 eller lavere.

Dermed må den tidligere Salangen-ordføreren klare seg uten bil i de neste tre månedene.

Må ta konsekvensene

Ved alvorlige brudd på vegtrafikkloven kan en polititjenestemann midlertidig tilbakekalle førerretten og beslaglegge førerkortet på stedet

Selv tenker ikke Ivar B. Prestbakmo så mye over at han som politiker med ansvar for vei, trafikk og transport i fylket har brutt trafikkloven.

– Jeg tenker ikke noe spesielt over den kombinasjonen, annet enn å kjøre for fort det skal man ikke gjøre uansett. Jeg fulgte ikke med, og må ta konsekvensene av det, sier han.

– Men hvilke signaler sender dette ut til andre?

–Dette sender ikke ut noen andre signaler enn at det selvfølgelig er sånn at hvem som helst kan bli tatt for å kjøre for fort hvis man ikke passer på å holde fartsgrensa. Politikere er ikke så veldig annerledes enn folk flest, sier fylkesråden for samferdsel og miljø.

– Var for tung på labben

Det skal ikke så mye til før du kan få straff for uaktsom kjøring. Normalt vil uaktsom kjøring medføre en bot, og kanskje inndratt førerkort.

Fremover må fylkesråden ta bussen til jobb.

– Jeg reiser mye med buss, men kjører også en del bil. Fremover blir buss på meg, og det må jeg bare akseptere. Jeg var for tung på labben.