Frykter ikke sponsorflukt tross ny fotballklubb i byen

Oppstarten av en konkurrerende fotballklubb på Finnsnes, ser ikke ut til å ramme Finnsnes idrettslag økonomisk.

Ivar Holand

Ivar Holand er glad næringslivet fornyer kontraktene med FIL

Foto: Øystein Antonsen / NRK

Et delikat poeng er at FIL har Sparebank1 Nord-Norge til hovedsponsor, og styrelederen i nyklubben Finnsnes fotballklubb jobber nettopp i den banken.

– Vi spekulerer ikke i dette nå, sier daglig leder Ivar Holand i Finnsnes idrettslag.

Da bråket rundt Finnsnes idrettslag og fotballsatsinga startet i høst, merket FIL at deler av næringslivet klatret opp på gjerdet. I dag skriver derimot FIL på sin hjemmeside at «Selv om vi ikke har ferdigforhandlet alle avtalene som utløper ved årsskiftet er vi enige med veldig, veldig mange bedrifter om videreføring av avtalen, samt at vi får økte rammer fra veldig mange av dem som allerede har sagt ja til å bli med videre.»

Daglig leder Ivar Holand i FIL sier han forholder seg til at avtalen med hovedsponsoren gjelder ut 2017. Han regner med å reforhandle med Sparebank1 Nord-Norge senest neste høst.

Hvor stor er denne avtalen?

– Vi er enige med sponsorene om ikke å gå ut med de tallene, sier Holand.

FIL fotball har et budsjett i år på 7,8 millioner kroner. Av dem er 3,2 millioner kroner markedsinntekter, opplyser Ivar Holand.

Sponsorstøtte ikke-tema

Hege Leiknes

Klubbleder Hege Leiknes starter arbeidet med økonomi i nyklubben.

Foto: Arild Moe / NRK

Styreleder Hege Leiknes i Finnsnes fotballklubb, som altså arbeider i Sparebanken 1 Nord-Norge, sa mandag til NRK at de er helt i oppstarten med å starte klubben. Det gjelder også økonomien.

Bankens sponsorstøtte til FIL eller andre er et ikke-tema, sier Hege Leiknes. Hun er bare rådgiver i banken.

Klubben har ved starten ikke penger til å lønne daglig leder. De har ikke engang opprettet konto. De kommende ukene vil de kontakte andre klubber med tanke på leie av baner og anlegg.

Klubben har bebudet en pressekonferanse med flere opplysninger om ett par uker.

Ikke medlemsflukt

Så langt har heller ikke medlemmer flyktet fra Finnsnes idrettslag. Ivar Holand opplyser at ett medlem har meldt seg ut i høst. Vedkommende er verken spiller eller tillitsvalgt. FIL fotball har rundt 400 medlemmer.

Da nyklubben Finnsnes fotballklubb ble stiftet søndag, tegnet 40 personer seg som medlemmer. Men de som forventes å skifte klubb, er medlemmer av Finnsnes idrettslag ut året.

Daglig leder i Finnsnes fotballklubb, Håvard Johnsen, sier tirsdag ettermiddag at de nærmer seg 80 medlemmer, hovedsakelig støttemedlemmer. Johnsen sier de vil gjøre en offensiv for å tegne medlemmer neste uke.