Frykter dyrt badeland

Tromsøpolitkerne sier ja til å bygge nytt svømmeanlegg, men frykter for kostnadssmell.

Badeland

Her blir badelandplanene presentert på Templarheimen i Tromsø tidligere i år.

Foto: Tove Jenssen

Tromsø kommunestyre sier ja til å fortsette arbeidet med å bygge et nytt svømmeanlegg. Det vil de bygge på Templarheimen, midt på Tromsøya.

Politikerne er likevel redde for at det kan bli veldig dyrt å bygge et stort anlegg, som blant annet inneholder et basseng på 50 meter.

Svømmeanlegget kan bli det største i Nord-Norge.

– Jeg er redd for at det kan bli en kostand som gjør at vi må kutte på andre budsjett for å gå det her til å gå i hop. Det ønsker vi ikke. Vi må vise en drift som er mest mulig rasjonell og en investering som er nøktern, sier Frps gruppeleder Jan Blomseth.

Dyre billettpriser

Alfheim svømmehall

Alfheim svømmehall i Tromsø.

Foto: Ørjan Roland Hansen / NRK

– Slik vi ser det i dag blir det dyrt for publikum å kunne bruke det her anlegget?

– Billettprisene ut ifra det som er beregnet her vil ligge i overkant av 100 kroner. Så dyrt vil det jo bli, svarer Blomseth.

En annen som tok ordet i debatten var Erlend Rian, den tidligere tromsøordføreren som nå er innvalgt i kommunestyret igjen. Han sa at dette er en gledens dag, men samtidig advarte han også, da dette kan koste.

– At det vil koste er helt klart. Jeg mener likevel at Tromsø bør ta seg råd til det, i aller høyeste grad. Det er uforsvarlig for en by av Tromsøs størrelse ikke å ha et skikkelig svømmeanlegg, sier Rian.

Tviler på realisering

Også flere andre representanter var opptatt av økonomien i et sånt anlegg.

– Det er svært mange usikkerhetsmomenter og som den økonomiske situasjonen i kommen er allerede nå med 60 mill i driftsunderskudd, så er det ikke noen økonomi til det. Jeg tviler på at et prosjekt på over 500 millioner kroner lar seg realisere i nærmeste framtid, sier Jens Ingvald Olsen (Rødt).

Nyheter fra Troms og Finnmark