Hopp til innhold

Frp vil slå sammen små skattekontorer i Finnmark

Finnmark Frps leder vil slå sammen de minste skattekontorene i fylket til en større enhet, slik at arbeidsplassene forblir i Finnmark.

Skatt i nord

Skatteetaten vil legge ned 54 lokalkontor, deriblant i Porsanger og Båtsfjord.

Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK

Odd Eilert Persen

Leder av Finnmark Frp, Odd Eilert Persen, er ikke imot nedleggelse av de små skattekontorene, men vil jobbe for at ikke arbeidsplassene forsvinner fra Finnmark. Han foreslår større enheter.

Foto: Finnmark FrP / Privat

Skattekontorene i Båtsfjord og Porsanger er to av totalt 54 kontorer på landsbasis som blir forslått nedlagt av Skatteetaten.

Det ifølge utredningen skatteetaten har gjort på oppdrag for Finansministeren.

Leder av Finnmark Frp, Odd Eilert Persen, stiller seg bak forslaget om reduksjon av skattekontor.

Han ser imidlertid at de minste skattekontorene i fylket blir slått sammen til en større enhet og at arbeidsplassene forblir i fylket.

– Jeg ønsker ikke at alle kontorene legges ned, men at vi kanskje kan slå de sammen til å bli litt større enheter, sånn at vi ikke får små kontorer med en halv stilling her og en halv stilling der, sier Persen.

Et slikt kontor kan ligge i enten Båtsfjord eller Porsanger, mener han.

SV: – Sentralisering

Kirsti Bergstø

Kirsti Bergstø mener halvering av antall skattekontorer er sentraliseringspolitikk, noe SV er imot.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Et av partiene som er sterkt imot nedleggelse av skattekontorene ute i distriktet er SV og stortingsrepresentant Kirsti Bergstø.

– Det her er et av mange eksempler på den sentraliseringspolitikken som foregår, der man tror funksjoner gjøres best hvis de er lengst unna folk.

– Vi ønsker at funksjoner skal være nært folk, slik at folk kan få den hjelpen man trenger så man slipper vanskeligheter med å få utført oppgaver, sier Bergstø.

Frps Odd Eilert Persen avviser påstanden om at partiet driver sentraliseringspolitikk.

– Jeg tar det helt rolig. Jeg jobber med eget parti om å få en god løsning på dette her og vi har vist gang på gang at vi ikke er noe parti som vil fjerne distriktene, snarere tvert imot, sier Persen.

Håper på drahjelp fra finnmarksbenken

Kirsti Bergstø håper nå på støtte fra finnmarksbenken på Stortinget, for å få stoppet en eventuell nedleggelse av skattekontorene i Båtsfjord og Porsanger.

– Det her er et eksempel der jeg virkelig håper at vi som representerer Finnmark på Stortinget vil kjempe sammen mot den sentraliseringspolitikken som pågår.

– Her er utfordringen først og fremst til Høyre og Frp, for vi er klar. Vi krever tjenester der folk bor og at man har en nærhet i de tjenestene som skal bistå folk i hverdagen, sier Bergstø.

Kritisk ordfører

Geir Knutsen

Båtsfjordordfører Geir Knutsen ønsker Finnmarksbenken på Stortinget skal ta grep for å berge skattekontorene i Båtsfjord og Porsanger fra nedleggelse.

Foto: Privat

Også båtsfjordordfører Geir Knutsen (Ap) er svært negativ til nedleggelse av skattekontorene i Finnmark.

– Nå håper jeg i alle fall stortingsrepresentantene fra Finnmark, og ikke minst Frank-Bakke Jensen som kommer fra Båtsfjord, engasjerer seg og klarer å berge disse arbeidsplassene, både i Båtsfjord og Porsanger, sier Knutsen.

Frank Bakke-Jensen har ikke besvart NRKs henvendelser.