Hopp til innhold

FrP avviser FeFo-vingling

– Vi er knalltydelige på hva vi mener, sier nestlederen i Finnmark FrP.

Fylkestingsrepresentant Laila Davidsen, FrP

Laila Davidsen.

Foto: Nils Henrik Måsø / NRK

Under den første valgkampdebatten i Finnmark ytret Fremskrittspartiets førstekandidat i Finnmark, Jan Henrik Fredriksen, de nå småberømte ordene «Vi vil være en garantist for at både Sametinget og FeFo forsvinner».

Fredag sa finnmarkpartiets nestleder Laila Davidsen at det kommer utydelig frem, men at det er dagens styresammensetning i FeFo de ønsker bort .

Det fikk Høyres Frank Bakke Jensen til å uttale dette:

– Vi registrerer at FrP er blitt mye rundere og går tilbake på veldig mange av kampsakene sine etter at de plutselig fikk regjeringslukt i nesen.

Les også Frp-forslag som forsvant .

Mener de er knalltydelige

Laila Davidsen avviser at Fremskrittspartiet har endret sitt standpunkt i spørsmålet om Finnmarkseiendommen (FeFo).

– Når man står på en stand og sier at FeFo skal bort, så skal FeFo, slik vi kjenner det i dag, bort. Det er helt korrekt, og jeg føler ikke vi har lurt noen. Vi er knalltydelige på hva vi mener, Finnmarksloven må endres, for den er udemokratisk. Og når man endrer Finnmarksloven vil Finnmarkseiendommen nødvendigvis bli endret.

I dag forvaltes Finnmarkseiendommen av et styre hvor tre medlemmer utgår fra sametinget og tre utgår går fra fylkestinget.

Vil at kommunene skal styre

At sametinget har så mye å si i forvaltningen av grunnen i Finnmark mener FrP er udemokratisk. Derfor vil de gi forvaltningsmyndigheten til kommunene, forteller andrekandidat for partiet i Troms, Per Willy Amundsen .

– Vi vil avvikle Finnmarkseiendommen, fjerne dette styret og overføre forvaltningsretten ned til den enkelte kommune. Da er det virkelig Finnmarks befolkning selv som på likt grunnlag forvalter eiendommene i sitt eget fylke.

Les også: