Hopp til innhold

Mann siktet – to i 80-årene knivstukket

En person i 50-årene er siktet for drapsforsøk etter at en kvinne og mann i 80-årene ble knivstukket i Sør-Varanger lørdag kveld.

Torstein Pettersen

Torstein Pedersen, avsnittsleder ved Finnmark politidistrikt.

Foto: Kristina Kalinina / NRK

Mannen ble livstruende skadd etter hendelsen, som skjedde i Bjørnevatn ved 19-tiden lørdag. Han er fortsatt til behandling ved Finnmarkssykehuset Kirkenes. Tilstanden blir betegnet som alvorlig, men stabil.

Kvinnen ble lettere skadet.

– Det er en nær familierelasjon mellom de involverte. Mer ønsker vi ikke å si om forholdet mellom dem, sier avsnittssleder Torstein Pettersen ved taktisk etterforskning ved Finnmark politidistrikt.

Rettssal

Mandag skal den siktede fremstilles for varetektsfengsling i Øst-Finnmark tingrett.

Foto: Allan Klo / NRK

Helsetilstanden til den siktede ble vurdert av en lege søndag. Mandag vil mannen bli framstilt for varetektsfengsling i Øst-Finnmark tingrett.

– Politiet etterforsker saken bredt og taktisk. Det er foreløpig uklart hva som var foranledningen til hendelsen. Det står selvsagt sentralt å få kartlagt hendelsesforløpet og hva motivet skal ha vært, sier Pettersen.

Pågripelsen lørdag kveld skjedde uten dramatikk. Politiet ble varslet av AMK om hendelsen klokken 19.37, og var på åstedet 30 minutter senere.

Den siktede er foreløpig ikke avhørt, noe politiet vil forsøke å få gjennomført i løpet av søndag.

Den siktede har fått oppnevnt forsvarer Hans Arne Nysæther.

Nyheter fra Troms og Finnmark