Hopp til innhold

Emil lærte teknikken på Haiti – se det utrolige dribleraidet

Tvillingene Emil og Mikkel Konradsen Ceide utviklet teknikken med gatefotball på Haiti. Nå drømmer de om TIL – og Premier League.

Se Emil Konradsen Ceides dribleraid helt fram til mål på en kretslagssamling.

På denne amatørvideoen kan du se Emil Konradsen Ceide herje med et dribleraid på en kretslagssamling. Foto: Privat.

15-åringene bodde sine første år i Tromsø – og har spilt fotball for Stakkevollan IF.

Men i to perioder – den siste etter det voldsomme jordskjelvet på Haiti i 2010 – har Emil og Mikkel utviklet sine ferdigheter med ballen med blant annet daglig gatefotball på Haiti.

Nå er tvillingene Emil og Mikkel Konradsen Ceide tatt opp i A-stallen til Finnsnes IL.

– Det er to veldig spennende spillere. I sitt årskull er de noen av de bedre i Norge, sier FIL-trener Bjørn Johansen til NRK.

Konradsen Ceide-gutta og Bjørn Johansen

Her er Mikkel (t.v.) og Emil Konradsen Ceide på sin aller første trening med A-laget til Finnsnes. Trener Bjørn Johansen har stor tro på de to 15-åringene, som har utviklet spesielle ferdigheter fra gatefotballen på Haiti.

Foto: Gunar Grindstein / NRK

Mamma er Ingvill Konradsen Ceide. Sammen med sin haitiske ektemann startet hun skolen Petit Troll for drøyt 15 år siden – for de fattigste ungene på Haiti. Etter jordskjelvet i 2010 tok de sine tre barn med seg fra Tromsø og flyttet dit.

Hun sier dette om at de to yngste sønnene er tatt opp i FILs A-stall:

– Det er bare flott, guttene har ambisjoner og vil satse på fotball. A laget vil gi de gode utviklingsmuligheter, og det er bare positivt. Så får vi prøve å kombinere fotball og skolegang på en så god måte som mulig.

Første trening med A-laget

Torsdag kveld var de begge på plass i Skarphallen i Tromsø – med A-laget til FIL for aller første gang.

– Det er bra at jeg klarer å komme meg på dette nivået, sier Mikkel.

Emil må følge treningen fra tribunen etter å ha pådratt seg en muskelskade i låret for et par uker siden.

– Kjipt, sier Emil.

Men begge håper å få spilletid på A-laget i 2. divisjon i år. Så blir det trolig NTG i Tromsø fra høsten 2017. Begge guttene håper etter hvert på en overgang til Tromsø IL.

Og drømmene er store – sjekk videoen.

Konradsen Ceide-tvillingene Mikkel og Emil stilte torsdag på trening med FILs A-lag for første gang. Desverre sliter Emil med en lårskade. Men begge har store ambisjoner. Premier League er mål.

Konradsen Ceide-tvillingene Mikkel og Emil stilte torsdag på trening med FILs A-lag for første gang. Dessverre sliter Emil med en lårskade. Men begge har store ambisjoner. Premier League er målet. Foto/redigering: Gunnar Grindstein.

Emil er den mest offensive av de to.

– Han er kunstneren, hvis man kan si det. Bra med ball, god teknikk og balanse. Mikkel som sentral midtbane eller stopper har hovmesterblikket og en bra fysikk, alderen tatt i betraktning, sier trener Bjørn Johansen.

Utviklet teknikken med gatefotball på Haiti

Og teknikken takker de begge sin bakgrunn for. Årene på Haiti har vært med å forme dem som fotballspillere. I 2009 og fra 2011 til 2013 bodde familien på Haiti.

Mikkel skyter på mål

Mikkel Konradsen Ceide skyter på mål på en bane i nabolaget på Haiti.

Foto: Privat

– Vi spilte en del gatefotball der, ja. Og da blir det masse med ball. Så man får jo kanskje litt bedre teknikk og masse finter og sånn, sier Emil.

PS! Konradsen Ceide-tvillingene har begge imponert på kretslagssamlinger. Og kan være aktuelle for G15-landslaget i løpet av året.