FpU-leder inviterer Frp-toppen som skjelte dem ut på kaffe

Frps Per-Willy Amundsen mener FpU ikke bidrar med noe som helst, og ikke lenger er til nytte for Frp. Men FpU-lederen som mottok skytset vil ta initiativ til et godt samarbeid med Amundsen i fremtiden.

Emil-Andrè Taftø, FpU

Emil-André Taftø synes det er trist at Per-Willy Amundsen angriper ungdomsorganisasjonen.

Foto: Privat

Det var denne uken Frps stortingsrepresentant for Troms gikk til angrep på ungdomsorganisasjonen.

– Jeg synes dette bare er trist med tanke på alle FpU-medlemmene som har stått på dag og natt i valgkampen for å sørge for et utrolig godt skolevalgresultat, sier Emil-Andre Taftø, formann i Troms og Finnmark FpU.

Med en oppslutning på 13,9 prosent ble Fremskrittspartiets ungdom (FpU) det nest største partiet under skolevalget. I Troms fikk de 17,9 prosent.

Mens Frp mistet velgere, styrket FpU seg.

– Jeg er stolt over alle medlemmene i FpU, og spesielt i Troms og Finnmark, som har stått på for å sørge for disse resultatene. Hva Per Willy skriver får han svare for selv. Men jeg finnes ikke enig, og jeg kjenner meg ikke igjen i beskrivelsene hans. Og jeg opplever at vi har en stor støtte hos Frp, sier Taftø.

Mener FpU trenger voksenhjelp

Per-Willy Amundsen

Per-Willy Amundsen, her på FrPs valgvake i Harstad sist mandag, kom inn på Stortinget med FpU i ryggen.

Foto: Trygve Grønning / NRK

I Troms og Finnmark har FpU gjennom valgkampen også jobbet for å få listetopp Per-Willy Amundsen inn på Stortinget. Det gikk veien.

Omtrent en uke etter at Toftø skrev en Facebook-post der han takket for valgkampen, og skrev at Amundsen har ungdommen bak seg, begynte den tidligere justisministeren å fatte interesse for kommentartråden. Blant annet skrev han:

FpU trenger en resett. Dere har utviklet dere til å ligne mer på Venstre enn Frp.

Dere trenger «voksenhjelp».

Jeg var den første formannen i Troms FpU, jeg ser hva dere har skapt etter meg og blir kun trist.

Og andre eksempler her:

Per Willy Amundsen om FpU

Inviterer på kaffe

Taftø føler han på ingen måte har hatt et dårlig forhold til Amundsen.

– Jeg opplever å ha hatt et veldig godt forhold til Per-Willy, og slik jeg opplever FpU så har vi hatt et godt forhold. Selvsagt kan vi være politiske uenige i en del saker, men det er det ungdomspartiet er til for. At vi skal være litt radikale, sier Taftø.

Amundsen møter stor motbør i kommentartråden. Blant annet stilles det spørsmål ved hvorvidt et slik angrep skaper grobunn for et godt samarbeid.

– Jeg er åpen for et videre samarbeid med Per-Willy. Jeg skal selv ta kontakt med ham og høre om vi kan ta en kaffe for å finne en god vei vi kan kjøre på lik linje, sier Taftø.

Amundsen: – Står for det jeg har sagt

Per-Willy Amundsen sier han allerede har snakket med Taftø og at de er enige om å møtes.

– Taftø har gjort en god jobb med å løfte FpU i Troms og Finnmark. Kritikken var ikke rettet mot ham, men mot hans forgjengere, sier Amundsen til NRK.

Amundsen forteller at han den siste tiden har rekruttert mange til FpU. Han står likevel for det han har sagt.

– Jeg har ikke tenkt å gå tilbake på noe, nei.

Amundsen henviser i kommentartråden til saker som at FpU vil ha legalisering av narkotika og et tredje kjønn. Taftø føler på ingen måte at FpU har gått for langt til venstre.

– Dette er to saker han tar opp, men vi er helt enige når det kommer til skatter og avgifter samt innvandringspolitikken, helsetjenester og et bedre forsvar. Så vi er mye mer enige enn uenige, sier han.

LES OGSÅ:

Nyheter fra Troms og Finnmark