Fotballag varsler protest etter dramatikk i Finnmark

Damelaget til Bossekopp i Alta i Finnmark vant opprykksdrama over Ørn/Horten på onsdag. Men Ørn/Horten mener det var for mye publikum i hallen, og langs sidelinja.

PÅ OVERTID: På overtid av ordinær tid og helt i sluttminuttene satte BUL-spilleren inn 3–2 målet. Men det store spørsmålet er om ballen egentlig var utenfor og om linjemannen fikk det med seg.

Allerede før kampen hadde Ørn/Horten klaget kampen inn for NFF. Årsaken var rot med kvalifiseringskampene om når selve kampen skulle spilles.

I sluttminuttene av kampen ble det også høydramatisk, og det er der laget fra Vestfold mener at publikums nærkontakt kan ha avgjort kampen.

Tror ikke protesten når fram

Ørn/Horten mener at det var for mange folk i hallen og at det tidvis stod folk rundt både hjørneflagget og linja, som gjorde det vanskelig for linjedommerne å gjøre jobben sin.

BUL møter Ørn-Horten

Bul møtte Ørn/Horten på onsdag i en thriller av en kvalifiseringskamp.

Foto: Kenneth Strømsvåg

– Det var flott for begge lag og en opplevelse med så mye folk, men det som var fatalt var at det var uoversiktlig med så mange mennesker i hallen, som gjorde at det siste målet ble godkjent uten at man ser om ballen er inne eller ute, sier Kjetil Ramberg i Ørn/Horten.

– Tror du protestene deres vil nå fram?

– Nei, men jeg tror det er viktig å si ifra om slike forhold som kan rettes opp å gjøres bedre. Jeg tror seieren til BUL står på egne bein og debatten om selve scoringen nå er over, sier han.

Dømte mål

Dommer Mikkel Nils Sara sier at de var sikre i sin sak.

– Alle kan levere inn protester for min del. Det som skjer er at assistentdommeren står helt nede ved dødlinja. Når ballen går i mål, blåser jeg og ser på assistentdommeren som dømmer mål. Så da godkjenner vi målet.

– Har du sett videoopptaket fra kampen?

– Nei, jeg har ikke sett på noe video. Det bruker jeg ikke å gjøre, sier han.

Ikke kjent med brudd

Rune Pedersen

Rune Pedersen i NFF.

Foto: Holm, Morten / NTB scanpix

Rune Pedersen, seksjonsleder for kamp og turnering i NFF sier til NRK at det er arrangørene som har ansvaret for å holde folk borte fra spillerbanen.

– Vi er ikke kjent med at det har vært brudd, sier Pedersen.

Han sier at i breddeidretten så er det ikke alle arenaer som har gjerde langs sidelinja, og at det da er arrangørene som da har ansvar for at publikum er i forsvarlig avstand.

2-2

Med 3–2 seier rykket Bul-jentene opp til 1. divisjon.

Foto: Kenneth Strømsvåg

– Ingen brudd

Hans Jørgen Andersen i BUL sier at de ikke kjenner seg igjen i framstillingen til Ørn/Horten.

Han mener publikum aldri var i nærheten av banen og at det ikke var for mange inne i hallen.

– For meg er det uforståelig. Langs dødlinja registrerte vi tre ivrige fotografer, men de var ikke inne på banen. Hindret det sikten til linjemannen, burde han sagt fra til vaktene, mener Andersen.

Han er uansett glad for at så mange kom på kampen.

Nyheter fra Troms og Finnmark

Programleder Hege Iren Hanssen

Se kveldens Nordnytt med Hege Iren Hanssen