Utvider søket etter savnet mann i Tromsø

Letemannskaper fortsetter mandag søket etter en mann som er savnet etter en telttur på Kvaløya i Tromsø.

Leteaksjon Kvaløya

Et redningshelikopter fra UNN deltok søndag i søket etter den savnende mannen.

Foto: Jørn Inge Johansen / NRK

Mannen var fortsatt ikke funnet da søket ble foreløpig avsluttet i 2-tiden natt til mandag, opplyser Troms politidistrikt.

Letemannskapene hadde et planleggingsmøte på stedet klokken 8. En time senere ble søket gjenopptatt med nye letemannskaper, helikopter og dykkere.

– Vi vil utvide leteområdet noe og lete videre på steder der hundene har markert for funn, sier operasjonsleder Gaute Hoff.

Ifølge politiet er mannen hjemmehørende i Tromsøområdet. Han skal være i 30-årene.

Leteaksjon Kvaløya

Søndag ble det søkt etter mannen i et område nært Skulsfjorden på Kvaløya.

Foto: Jørn Inge Johansen / NRK

Stor leteaksjon

Nesten 70 personer har bidratt i søket etter mannen. Også ei redningsskøyte, en lettbåt og redningshunder har bistått i søket. I tillegg har Forsvaret bidratt med helikopter for å fly inn utstyr og dykkere.

Vannet det letes ved, ligger 1,5 kilometer fra veien og 250 meter over havet. Operasjonslederen forteller at det er vanskelig for letemannskap å ta seg fram i området. Terrenget er tidvis bratt og kupert.

Mandag skal fire hundeekvipasjer fra norske redningshunder, frivillig letemannskap og fem dykkere fra Tromsø brann og redning flys ut til leteområdet ved Øvredalsvatnet med et helikopter fra 339-skvadronen på Bardufoss.


Se intervju med innsatsleder Eirik Ruud-Røhne søndag:

Leteaksjon Kvaløya

Var på telttur

Politiet vet ikke om mannen er kjent i området eller om han er vant til å ferdes i fjellet. Mannen var på telttur sammen med kjæresten sin da han forsvant.

Kjæresten våknet klokken fem søndag morgen, og merket at mannen var borte. Klokken 11.45 meldte kjæresten fra til politiet, som umiddelbart satte i gang en leteaksjon.

– Det var et turfølge på to som sov i telt ved Øvredalsvannet, og i løpet av morgenkvisten søndag har en av dem rett og slett forsvunnet fra teltet, og har ennå ikke kommet til rette, sa innsatsleder Eirik Ruud-Røhne søndag.

Det ble raskt fløyet ut letemannskap og dykkere, i tillegg til flere hundeekvipasjer.

Leteaksjon Kvaløya

Nesten 70 personer har bidratt i søket etter mannen.

Foto: Jørn Inge Johansen / NRK

(NRK/NTB)