De borgerlige er fortsatt uenige om helsepolitikken

Tre uker før valget er Høyre og Fremskrittspartiet fremdeles sterkt uenige om hvordan helsevesenet organiseres.

Bent Høie

Bent Høie har tro på en enighet mellom

Torsdag kveld møttes blant annet Frps Siv Jensen og Bent Høie fra Høyre til direktesendt helsedebatt fra Tromsø.

– Det vi diskuterer er hvordan vi skal lage et system som setter pasientene først. Og da handler det om finansiering. Fordi feilen her i forhold til debatten mellom Høyre og Arbeiderpartiets modell den er følgende: Høyre har adoptert modellen til Fremskrittspartiet, det syns jeg er veldig fint, men de har beholdt finansieringen til Arbeiderpartiet, som innebærer en rasjonering. Konsekvensen av det vil være at man i verste fall tapper de offentlige sykehusene for penger. Det er vi uenige i, sa Jensen under TV-debatten.

Til tross for Jensens angrep på Høyres modell, mener Bent Høie (H) at partiet hans vil bli enige med Fremskrittspartiet ved et regjeringsskifte.

– Jeg er overbevist om at dette kommer vi til å bli enige om, fordi vi er så hjertens enige om hvordan vi skal bruke den ledige kapasiteten. Jeg sier til Siv og jeg sier det hele veien, at det har Høyre tenkt å være med og betale for i statsbudsjettet. Det skal vi ikke ta fra de offentlige sykehusene, sier Høie.

Folkemøte i Tromsø

Det var full sal under folkemøtet i Tromsø.

Foto: Simen Follsø Røiseland

Han mener de to partiene er enige om det vesentligste innen helsepolitikken.

– Pasienten skal få velge om de skal bruke den ledige kapasiteten. Finansieringsregler kan vi alltids bli enige om når vi diskuterer statsbudsjettet, sier Høie.

Under debatten kritiserte helseminister Jonas Gahr Støre begge partiene:

– Siv Jensen sier det skal koste så mye, Høyre vet ikke hva det skal koste, det er dårlig bruk av ressursene og dårlig for pasientene, sa Støre.