Hopp til innhold

Forsvarets økonomisenter legges til Bergen og Indre Troms

Forsvaret får nytt økonomisenter, skriver Forsvarsdepartementet i ei pressemelding.

Den nye økonomifunksjonen vil styres fra Bergen, der Forsvaret allerede har etablert sin regnskapsadministrasjon. Ledelseselementet skal være i Bergen, men det skal også bygges opp en avdeling i Indre Troms på 30 ansatte, med stedlig ledelse.

Det får Målselv-ordfører Bengt-Magne Luneng (Sp) til å juble.

– Det er vi veldig fornøyd med. Dette betyr kompetansearbeidsplasser, medflyttere og et viktig signal om at det satses i nord, sier han.

Forsvarsministeren sier dette er et ledd i å styrke Forsvaret i nord.

– Dette er en viktig styrking av arbeidsmarkedet i et forsvarstungt område. Tiltaket kan komme medflyttere av ansatte i Forsvaret i Indre Troms til gode og gir attraktive arbeidsplasser lokalt, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram i ei pressemelding.

Forsvaret forventer en besparelse på om lag 130 millioner kroner, primært som følge av færre ansatte når de endrer økonomifunksjonen.

Det vil bli en reduksjon av antall årsverk fra 252 til om lag 120. Den største nedgangen vil komme i Oslo-området, men nedbemanning vil også skje i distriktsområder, får det fram i pressemeldinga.

Stortingspolitiker Nils-Ole Foshaug (Ap) snakker med målselvordfører Bengt-Magne Luneng (Sp) og barduordfører Toralf Heimdal (Sp) på Bardufoss flystasjon.
Foto: Malin Straumsnes / NRK