Hopp til innhold

Forsvaret reddet skolevei

Nederlandske ingeniørsoldater bygde gangbru for skolebarn i Målselv

Soldatene nyter utsikten fra brua på Karlstad.

Soldater måttte hjelpe til da Målselv kommune ikke hadde penger til å ferdigstille denne brua.

Foto: NRK

Kommunen hadde ikke penger til å ferdigstille ei gangbru på Karlstad i Målselv, og ba forsvaret om hjelp. Dermed ble brua bygget på forsvarets regning, og jobben ble gjort av nederlandske og norske ingeniørsoldater.

Onsdag ble den midlertidige gangbrua mellom Karlstad og Rossvoll åpnet. Den skal gjøre at barn på vei til skolen ikke blir tvunget ut på en sterkt traffikert kjørebru.

Glade for å hjelpe

Ed van den Broek er leder for de nederlandske ingeniørsoldatene som sammen med norske kolleger laget brua. Han setter stor pris på at han fikk være med på å hjelpe befolkningen i Målselv.

– Det beste er at vi kunne gjøre noe nyttig for lokalbefolbningen. Det er gøy å se at ungene nå kan gå over brua. Tidligere måtte de bruke den traffikkerte brua ved siden av, sier van den Broek.

– Fantastisk samarbeid

Varaordfører i Målselv, Liv Helland Olsen, er strålende fornøyd med måten problemet ble løst på.

– Samarbeidet med forsvaret er helt fantastisk. Ekstra artig er det jo at det er nederlendere som har hjulpet oss denne gangen. Vi er kjempetakknemlig, sier Helland Olsen.

Lettede skoleelever

De to skoleelevene Thomas Hustad og Sandra Lamo fikk æren av å klippe snora og åpne den midlertidiga brua. De var fornøyde med å få brua på plass.

– Det har vært dumt å ikke ha bru, for vi har måttet sykle på veien. Det kunne ha vært farlig, sier Hustad.

Det er bare noen uker siden forsvaret i Målselv måtte rykke ut og berge ei flomtatt bru lenger oppe i bygda.