Hopp til innhold

– Spesielt og morsomt å se filmen

I går var det førpremiere på krimfilm «Glassdukkene» i Tromsø.

Jorunn Thørring

Jorun Thørring er fornøyd med filmversjonen av den første boka om politietterforsker Aslak Eira.

Foto: Torill Ustad Stav / NRK

– Det var selvsagt en spesiell opplevelse, som jeg hadde gledet meg til. Jeg hadde alltid trua på at dette ville bli en bra film, spesielt med Nils Gaup som regissør, sier krimforfatter Jorun Thørring.

I går kveld var hun en av de inviterte som fikk en første titt på filmen «Glassdukkene» basert på hennes første krimbok om politietterforsker Aslak Eira fra Tromsø. Og forfatteren var fornøyd med det hun så, selv om mye ved filmen skiller seg fra boka.

Fra Glassdukkene

Stig Henrik Hoff som Aslak Eira i «Glassdukkene».

Foto: Arthur Arnesen / FotoFilm

– Filmen er komprimert ganske mye i forhold til boka. Men karakterene som er med i filmen kjenner jeg godt igjen, jeg er veldig fornøyd, sier Thørring til NRK.

Krim fra Tromsø

Historien i «Glassdukkene» utspiller seg i Tromsø.

Studenten Lisa blir meldt savnet av sin mor etter å ikke ha gitt lyd fra seg på ett døgn. Kriminaletterforsker Aslak Eira blir satt på saken.

Lisa blir funnet for sent, liggende livløs i Prestvannet. Aslak og partneren Kine Berger finner fort ut at desto mer svar de prøver å finne, desto mer spørsmål dukker det opp.

Se trailer:

Filmen, som er spilt inn i Tromsø og Målselv, har Nils Gaup som regissør. Stig Henrik Hoff spiller Aslak Eira, mens Lena Kristin Ellingsen spiller Eiras makker i politiet.

Utgangspunkt i avisartikkel

Thørring valgte å si nei til å lage film av bøkene en gang, men ombestemte seg da Tomas Backström kom inn som produsent. Hun var mye involvert i arbeidet fram til selve filmproduksjonen begynte, men ikke under innspillingen.

«Glassdukkene» var den første boken om etterforsker Aslak Eira.

– Utgangspunktet var en historie jeg leste i avisa om unge studentjenter et sted i landet som la ut nær pornografiske bilder på et nettsted. Det var en diskusjon om hvorvidt disse jentene var lett gjenkjennelige, og så begynte jeg å tenke på hav som ville skje om feil person så disse bildene, og deretter dro kjensel på jentene, sier Thørring.

Hun forteller at tilbakemeldingene hun fikk etter førpremieren var positive, men at hun ikke bryr seg så veldig om å lese eventuelle filmanmeldelser.

Filmpolitiet trillet terningkast tre for «Glassdukkene» og skriver at filmen er for tam og snill.

4. april får «Glassdukkene» nasjonal kinopremiere.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark