Fornøyd med at poker er blitt stuereint

Poker er ikke lenger «shady business» og det gleder pokermiljøet seg over. Denne helgen er det nordnorsk mesterskap i poker i Tromsø.

Kvalifisering til poker-NM

Om ikke glorifisert så i hvert fall stuereint. Og det er viktig for pokermiljøet, sier arrangementansvarlig Thomas Udness.

Foto: Eirik Hind Sveen / NRK

Mesterskapet i Tromsø i helgen er samtidig en kvalifisering til norgesmesterskapet (NM) i poker som avholdes på Gardermoen i november.

Blant dem som deltar vil omtrent en av fire gå videre til NM.

– Ambisjonen er å vinne og gå videre. I neste omgang er det åpenbare målet å bli norgesmester, sier Eirik Bjørklund, som tidligere har hevet seg på nasjonalt nivå.

Kvalifisering til poker-NM

Eirik Bjørklund fra Tromsø er en av deltakerne som gleder seg over at poker er blitt stuerent.

Foto: Eirik Hind Sveen / NRK

Arrangementet er på hotellet The Edge i Tromsø.

Handler om å lese motspillere

Poker handler om psykologi, «good feel» og om å lese motspillere. Og, som Bjørklund sier, å ikke avsløre hva man har på handa.

Lenge var spillet nærmest å regne som en undergrunnsaktivitet i Norge, men fra 1. januar i fjor ble det i begrenset omfang åpnet opp for å spille om penger i Norge. Da kastet pokermiljøene seg rundt, og arrangementer – som det i Tromsø i helga – ble en realitet.

Fjorårets NM-vinner rasket med seg mer enn 1,4 millioner kroner.

– Det er vanvittig viktig for pokermiljøet at det er åpnet for pengespill. Noe vi har kjempet for siden vi som små spilte med kronestykker på gutterommet. Poker var lenge en «shady business», sier Bjørklund.

Nå er det stuereint å spille poker. Lotteritilsynet har bestemt at Blodkreftforeningen er den veldedige organisasjonen som skal nyte godt av overskuddet fra NM i turneringspoker.

– At det nå er blitt lovlig å arrangere et NM på norsk jord er også et steg i riktig retning for å få legalisert poker 100 prosent, noe som er målet for alle pokerspillere i Norge, sier Bjørklund.

Kvalifisering til poker-NM

Eirik Bjørklund i aksjon under NNM i poker i Tromsø i helgen.

Foto: Eirik Hind Sveen / NRK

Han merker også at det er en økende interesse blant folk etter legaliseringen, også blant de unge.

Fulle hus til tross for kjempevær

Arrangementsansvarlig for kvalifiseringen i Tromsø er Thomas Udness.

– Stemningen her er god. Det e nesten fullt hus og det er kjempevær i Tromsø, sier han entusiastisk.

Det skal arrangeres fem regionale og tre nasjonale mesterskap i poker i Norge. For andre året er det regional kvealifisering i Tromsø.

Han mener det er veldig viktig at det er lov å spille om penger, og at det nå er tre mesterskap. Kvalifiseringene som holdes rundt om i landet skal også vise hvor bra arrangementer de kan holde. Det er bra at folk kan få prøve seg på et ordentlig profft pokerarrangement, mener Udness.

– Det er viktig for pokermiljøet i seg selv at det ikke er ulovlig å spille poker i Norge, sier Udness.

Kvalifisering til poker-NM

Pokerspillerne gir blaffen i godværet.

Foto: Eirik Hind Sveen / NRK