Hopp til innhold

Flettet seg til bok og 200.000 følgere

For to år siden la to søstre fra en gård i Mathisdalen ut et flettebilde på Instagram. Nå har de gitt ut bok, og har over 200.000 Instagram-følgere.

Flettesuksess

Det finnes en flette for enhver anledning på Instagramkontoen aurorabraids. Søstrene fra Finnmark bruker fra 10 minutter til en time på en frisyre.

Foto: Aurorabraids

De færreste har rukket å publisere en bok i en alder av 14 år. Det samme gjelder for 24-åringer, men Linda Sønvisen Bech (24) og lillesøsteren Mia (14) fra Mathisdalen i Alta kunne i april se sin egen bok, «Eventyrlige Fletter og Frisyrer», i hyllene hos bokhandleren.

Mia og Linda

Mia og Linda Sønvisen Bech bruker hverandre som modeller for flettene, men også søsteren Elise.

Foto: Aurorabraids

Det hele startet med en Instagram-konto.

– For to år siden bestemte vi oss for å legge ut et par bilder av noen fletter vi hadde gjort. Det var ganske spontant. Mia fulgte noen flettebrukere på Instagram og hadde blitt inspirert, sier Linda Sønvisen Beck.

Over 200.000 følgere

Instagram-kontoen, som ble hetende Aurora Braids, slo raskt an. Etter seks måneder hadde de 10.000 følgere. Nå har de over 211.000, og populariteten ser ikke ut til å skulle falme med det første.

Nylig ble jentene intervjuet av The Daily Mail, som førte til flere følgere og en strøm av mail.

– Det er det som er koselig med å ha så mange følgere, vi får så mange hyggelige kommentarer, sier Linda.

Inspirert av Game of Thrones

Nesten hver dag dukker det opp en ny flette på Instagram, og omtrent en gang i uken kommer en video på Youtube. Inspirasjonen henter jentene fra andre Instagram-kontoer, Pintrest, og serier som Game of Thrones.

Cercei

Cersei Lannister, spilt av Lena Heady i serien Game of Thrones, er en av de mange karakterene som bærer fine fletter.

Foto: HBO NORDIC

De er ikke bekymret for at de skal gå tom for ideer.

– Noen ganger gjør vi det samme to ganger, men det er så mye man kan gjøre med hår, det går nesten ikke an å gå tom for ideer.

Interessen for flettene til søstrene ble etter hvert plukket opp av forlaget Gyldendal, og i april lå boken ute for salg.

– Det var en drøm som gikk i oppfyllelse. Vi ble veldig glade når vi fikk vite at vi fikk lov til det.

Eventyrlige fletter

Boken «Eventyrlige Fletter og Frisyrer» ble i april gitt ut av Gyldendal forlag.

Foto: Aurorabraids

Håper på engelsk bok

Å lage bok bydde på litt større utfordringer enn å drifte Instagram-kontoen. Søstrene har selv tatt alle bildene i boken, og med nesten 70 forskjellige fletter og lite kameraerfaring ble det fort mye arbeid.

– Men det var verdt det når vi fikk se boken.

Nå håper følgerne deres på Instagram at boken skal utgis på engelsk.

Til tross for flettesuksessen har søstrene valgt å skille mellom fletting og jobb. Linda studerer engelsk i Tromsø, mens Mia vil bli kiropraktor.

– Vi ønsker å fortsette, vi vet ikke helt hva som skjer i fremtiden. Men vi ønsker å fokusere på Instagram og YouTube, ikke fletting på oppdrag.

Dermed må de som kunne tenkt seg en intrikat flette fra jentene nøye seg med å følge en av oppskriftene deres, enten i boken eller på Youtube-kanalen deres.