Flere snøskred i Troms denne helgen

Tre personer i et skifølge på åtte ble tatt av skred på fjellet Keipen på Senja søndag ettermiddag. Alle ble berget ut av snøen, men én person ble skadet. Dette var bare ett av mange skred i Troms denne helgen.

Tre personer ble tatt av et snøskred på Keipen på Senja søndag ettermiddag.

Tre skikjørere ble søndag ettermiddag tatt av snøskred i det populære skifjellet Keipen på Senja, opplyser Troms politidistrikt.

Alle de skredtatte skal være gjort rede for. Én person er ifølge politiet skadd. Vedkommende blir nå hentet av UNNs ambulansehelikopter. Totalt bestod turfølget av totalt åtte personer, opplyser politiet.

Denne helgen har det vært meget godt vær i Nord-Norge, samtidig som skredfaren har vært betydelig, faregrad 3, flere steder.

I Troms gikk det flere skred, med mennesker involvert:

  • Søndag formiddag ble en skikjører tatt av skred i fjellet Sætertinden, på grensa mellom Harstad og Tjeldsund. Vedkommende, som var i et turfølge på tre, og ble ført et stykke nedover, men kom fra det uten skader, opplyser politiet. Skredet var rundt 200 meter bredt og 100 meter langt.
  • Søndag formiddag gikk det et skred på Fugltinden i Balsfjord. Det ble imidlertid ikke funnet spor ved skredet og rund klokken 12.30-tida ble derfor søket avsluttet.
  • Søndag ettermiddag gikk det et skred på Grytøya. En mann i 20-årene er omkommet etter skredet.
  • Lørdag formiddag fikk politiet beskjed om et skred på Gorzelvtinden i Ramfjord. Etter nærmere undersøkelser viste det seg at skredet mest sannsynlig hadde gått fredag, og at ingen personer var tatt.

Skredfaren er justert ned til moderat skredfare, faregrad to i Nord-Norge søndag ettermiddag.