Hopp til innhold

Flere Høyre-topper i tottene på hverandre: – Dette kunne Bakke-Jensen spart seg

Lederen i Troms Høyre reagerer sterkt på at Høyres stortingsrepresentant i Finnmark, Frank Bakke Jensen, blander seg inn i striden etter nominasjonen i Tromsø Høyre.

Geir-Inge Sivertsen

Geir-Inge Sivertsen, leder i Troms Høyre.

Foto: Jan Harald Tomassen / NRK

– Jeg har bare lest tittelen på artikkelen, men det er nok til at jeg kan konkludere med at dette kunne Bakke-Jensen ha spart seg, sier Geir Inge Sivertsen, leder i Troms Høyre.

Flere høyretopper har engasjert seg etter at Jens Johan Hjort trakk seg som ordførerkandidat på nominasjonsmøtet til Tromsø Høyre (mer om saken i faktaboksen).

Mandag denne uka var det stortingsrepresentant fra Finnmark, Frank Bakke-Jensen, som gikk ut i avisa Nordlys og kritiserte Jens Johan Hjort blant annet å være en politiker totalt uten moral.

– Hjort har satt partiet i en vanskelig situasjon

– Han har satt partiet og Anne Berit Figenschau i en veldig vanskelig situasjon. Han bruker all sin energi på å sverte andre og å tåkelegge sin egen udugelighet. Det spillet vi ser nå, er rett og slett skammelig, sier Bakke-Jensen til avisa.

Stortingspolitikeren har bekreftet utspillet sitt overfor NRK. Sivertsen tar avstand fra det Bakke-Jensen har sagt.

– Dette er en uttalelse som jeg vil ta fullstendig avstand fra. Det som har skjedd skyldes en prosess som verken er forankret eller tilfredsstillende planlagt og som sånn sett ikke burde skjedd, men det er ikke fortjent med en slik karakteristikk av personen bak, sier Sivertsen.

Mener saken må løses lokalt

Han legger vekt på at dette er en sak som må løses lokalt i partiet i Tromsø.

– Den jobben blir ikke enklere av at folk utenfra fylket og i andre sentrale posisjoner etter eget forgodtbefinnende skal bande seg inn i en krevende sak og bære ved til bålet.

Sivertsen ønsker ikke spekulere i hva som er årsaken til at Bakke-Jensen blander seg inn i saken.

Han forteller at han i utgangspunktet ikke vil følge nominasjonsprosessen i Tromsø Høyre noe tettere enn i de andre lokallagene i fylket, men at situasjonen i Tromsø er spesielt utfordrende.

– Lederen i Tromsø vet at han kan ta kontakt med meg om det er noe han lurer på, sier Sivertsen.