Hopp til innhold

Flere elever kan bli siktet for deling av ulovlige bilder

Seks elever ved Finnsnes ungdomsskole er allerede siktet for deling av ulovlige bilder, og det kan bli flere, sier politiet. Nyrektoren ser alvorlig på saken og vil arbeide for å unngå flere tilfeller.

Finnsnes ungdomsskole

Ved Finnsnes ungdomsskole kan flere elever bli siktet, etter at politiet startet etterforsking i april i år. Seks ungdommer er så langt siktet for oppbevaring og distribusjon av ulovlige bilder.

Foto: Lenvik kommune

– Vi har hatt flere titalls ungdommer inne til avhør, og på bakgrunn av det som har kommet fram der, kan det også bli aktuelt å opprette nye saker, forteller politioverbetjent Lena Ronesen ved lensmannskontoret på Finnsnes.

I april i år aksjonerte politiet mot seks elever ved Finnsnes ungdomsskole. En bekymringsmelding fra skolen gikk ut på at jenter på skolen følte ubehag etter at bilder av dem var blitt lagt ut på sosiale medier. Siden da har saka vært under etterforsking.

Tirsdag ble det levert videre til påtalemyndigheten, og trolig ender det med at de sikta og de fornærmede elevene møtes i konfliktrådet.

Enkelte bilder hadde jentene tatt selv og sendt til venner, kjærester eller andre i fortrolighet. Andre bilder var blitt tatt av dem uten at de var oppmerksomme på det. Noen av bildene hadde seksuell karakter mens andre var krenkende på andre måter. Seks elever fikk status som sikta, og telefonene deres ble beslaglagte.

– Må jobbe med holdninger

Til høsten overtar Geir Indahl jobben som rektor ved Finnsnes ungdomsskole. Han ser alvorlig på den såkalte mobilsaka, og har flere tanker om hva som må gjøres.

– Vi må få til et samarbeid med politiet og også gjennomføre nettvettseanser både på foreldremøter og i skoletida. Redd Barna har også et opplegg det går an å ta i bruk. Dette vil vi ha fokus på framover, sier han.

Indahl poengterer at han kun kjenner saken gjennom media og har ikke vært involvert, men har tidligere erfaring med slike problemer i sin forrige jobb som inspektør ved Silsand barneskole.

Ny rektor ved Finnsnes ungdomsskole, Geir Indahl

Geir Indahl overtar jobben som rektor ved Finnsnes ungdomsskole til høsten, og har flere tanker om hva som må gjøres fremover.

Foto: Privat

– Det er en kjempejobb som skal til for å få bukt med det som har oppstått. Vi som skole har ansvar for at elever skal trives og ha en trygg skoledag. Vi må klare å jobbe med holdninger elever har og kommunisere godt.

– Når denne saken kom var du i søkefasen til jobben, var du noen gang betenkt med å ta jobben?

– Nei, ikke på grunn av den saken. Jeg ser jo utfordringen, men jeg har ikke latt det være med på å påvirke eller snakke ned stillingen som rektor, det er noe jeg ser frem til å begynne med, sier Indahl.