Hopp til innhold

Fiskerirazziaen: En person løslatt fra varetekt – fortsatt etterforskning

Personen som har vært varetektsfengslet etter den omfattende razziaen mot firmaer i fiskerinæringa, er nå løslatt.

Karlsøybruket

Politiet begjærer ikke videre varetektsfengsling av en person som ble pågrepet og siktet etter aksjonen mot blant annet Karlsøybruket på Vannøya i Troms. Båtene på bildet er ikke innblandet i saken.

Foto: Pål Hansen / NRK

Det var 21. mars at politi, kystvakt, Økokrim og fiskeri- og skattemyndighetene gikk til en samlet aksjon med aktører i fiskerinæringen i Norge.

Tre personer ble pågrepet i saken og fire firmaer er siktet i aksjonen i Troms og i Møre og Romsdal.

En person ble i Nord-Troms og Senja tingrett varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud. Vedkommende fikk også forbud mot aviser og kringkasting i varetektsperioden.

Jourhavende ved Troms politidistrikt, Bent Strand, bekrefter onsdag at personen nå er løslatt fra varetekt.

– Etterforskningen pågår fortsatt. Siktelsen mot personen er uendret. Men siden politiet ikke lengre anser det som fare for bevisforspillelse, blir ikke varetektsfengslingen forlenget, sier han til NRK.

Personen som ble varetektsfengslet fikk oppnevnt Thomas Hansen som forsvarer. Hansen fortalte 24. mars at hans klient ikke erkjenner straffskyld, og stiller seg uforstående til siktelsen.

Les også Omfattende politiaksjon mot fiskeriene: Tre pågrepet og fire selskaper siktet

Kystvakta

Politi, Kystvakten, Økokrim, Fiskeridirektoratet og Skatteetaten bidro i forkant av eller under selve aksjonen.

Aksjonen var blant annet rettet mot Karlsøybruket på Vannøya i Troms. Christin Pedersen i Fjordlaks AS, som eier Karlsøybruket, bekreftet til NRK at det ble aksjonert mot Karlsøybruket.

– Som eiere av Karlsøybruket er vi selvsagt urolige etter en slik aksjon. Vi regner med at politiet etter hvert vil informere oss mer om hva dette gjelder, og hva man eventuelt mener er gjort galt. Vi vil selvfølgelig bidra med nødvendig informasjon, sa hun til NRK.

Ordfører i Karlsøy, Mona Bemjaminsen, sa at razziaen preget kommunen.

– Vannøya er ei stor øy der fiskeriene er bærebjelken. Dette preger lokalsamfunnet og næringslivet der. Man blir berørt, sa hun.

Les også Ordfører om fiskeri-razziaen: – Jeg er bekymret

Ordfører Mona Benjaminsen i Karlsøy kommune

Og fiskeriminister Bjørnar Skjæran (Ap) sa til NRK at arbeid mot fiskerikriminalitet er en prioritert oppgave, og at de jobber med tiltak.

– Vi jobber nå med tiltak som skal gi myndighetene mer og bedre data både fra fiskeriene og fiskeindustrien, slik at de kan kontrollere at fangst og omsetting går rett for seg.