Fiskeriministeren sendte sms til Hjort. – Fortsett som ordfører

– Det er forskjell på folk, også i Høyre, og moralen er situasjonsbetinget. Det sier professor i statsvitenskap, Kjell Arne Røvik.

Anne Berit Figenschau

Anne Berit Figenschau blir straffet mens Jens Johan Hjort blir bedt om å fortsette som ordfører. Mange reagerer på fiskeriministerens handlemåte.

Foto: NRK

Flere har reagert på at fiskeriminister Elisabeth Aspaker rettet et knusende angrep mot tidligere finansbyråd i Tromsø, Anne Berit Figenschau, samtidig som hun innstendig ber ordfører Jens Johan Hjort om å bli sittende.

Påstander om kuppforsøk

Bakgrunnen er at ordfører Jens Johan Hjort foreslo endringer på Tromsø Høyres

sms til Hjort

Denne meldinga sendte Elisabeth Aspaker til Jens Johan Hjort etter nominasjonsmøtet i Tromsø. Meldingen er gjengitt med tillatelse fra begge.

Foto: nrk

nominasjonsliste. Han ønsket at Figenschau skulle nomineres som byrådslederkandidat ved høsten valg, til fortrengsel for dagens byrådsleder, Øyvind Hilmarsen.

Figenschau sluttet seg til dette, men forslaget ble nedstemt. Dermed trakk både Hjort og Figenschau seg fra lista.

Se video:

sms fra Aspaker

Forskjellsbehandling

I dag ble det kjent at fiskeriminister Elisabeth Aspaker, dagen etter nominasjonsmøtet i Tromsø, sendte en tekstmelding til Jens Johan Hjort, der hun instendig ba han om å bli med videre som ordførerkandidat.

Noen dager sendere gikk hun til frontalangrep på Anne Berit Figenschau på årsmøtet i Troms Høyre, og medvirket til at hun ikke ble valgt til nestleder i fylkespartiet.

– Jeg synes det er galt at vi to som har gjort akkurat det samme, blir behandlet på så forskjellig måte, sier Jens Johan Hjort. At jeg blir bedt om å være med videre, mens Anne Berit blir knust, er uakseptabelt,sier han.

– Forskjell på folk

– Dette viser at det er forskjell på folk, og at moral er situasjonsbetinget. Det sier

Kjell Arne Røvik skriver bok om at Nord-Norge splittes opp.

Dette tyder på at moral er situasjonsbetinget, sier professor Kjell Arne Røvik ved UiT, Norges arktiske universitet.

Foto: Ørjan Rodal Hansen

professor i statsvitenskap ved UiT, Norges arktiske universitet, Kjell Arne Røvik.

– At hovedmannen bak nominasjonsopprøreret blir bedt om å fortsette, mens den som fulgte han blir straffet, er underlig, sier Røvik.

– Jeg kan ikke skjønne annet enn at dette må bli fulgt opp fra partihold, sier han.

Elisabeth Aspaker har ikke villet kommentere saken i dag.